Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
13. 3. 2014,
18.46

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Anže Kopitar Anže Kopitar Los Angeles Kings liga NHL

Četrtek, 13. 3. 2014, 18.46

8 let, 5 mesecev

Anže Kopitar povišal na 2:0, a nato ostal brez rekorda (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Anže Kopitar je bil s Kralji proti Torontu na pragu klubskega rekorda. Po vodstvu z 2:0 se je nasmihala deveta zaporedna zmaga, a so nato gostje iz Kanade dosegli tri zadetke.

Kralji bi z zmago nad Torontom izenačili rekordni niz devetih zmag franšize, ki so ga dosegli februarja leta 2010, a se to ni zgodilo. Bili so na dobri poti, saj so po zadetku Anžeta Kopitarja v 17. minuti vodili že z 2:0. A gostje iz Kanade se niso predali. Dve minuti pozneje je Dion Phaneuf znižal zaostanek, nato pa je Toronto z dvema zadetkoma poskrbel za popoln preobrat. Dvoboj je odločil Mason Raymond, ki je zadel v polno v 46. minuti, pri gostih pa se je na seznamu junakov vpisal tudi rezervni vratar James Reimer, ki je zamenjal poškodovanega Jonathana Bernierja ter ubranil 31 strelov.

Kralji so izgubili prvič po 3. februarju. "Vedno je boleče, ko izgubiš po uspešnem nizu tekem v gosteh. Domačih tekem si res nismo želeli začeti s porazom. Ne vem, kako pri Torontu izvajajo njihove igralne sisteme, ampak zdelo se je, da drsajo in igrajo tako, da vedno tesno krijejo igralca. Ampak treba je reči, da je krivda na nas. Pač nismo opravili tistega, kar bi morali," je po tekmi dejal Kopitar.

Najboljša ekipa vzhodne konference Boston je z 2:1 odpravila Phoenix, deveto ekipo zahoda. Za sedmo zaporedno zmago Bostona sta zadela Zdeno Chara in Jarome Iginla. San Jose, ki je točkovno izenačen z Anaheimom na vrhu pacifiške skupine, je po kazenskih strelih s 4:3 v gosteh odpravil Columbus. Patrick Marleau je za zmagovalce zabil dva zadetka, pri kazenskih strelih pa je bil uspešen le Joe Pavelski.

Najboljše moštvo lige, St. Louis, je s 6:2 porazilo Edmonton, Čeh Vladimir Sobotka in T.J. Oshie sta prispevala po gol in dve podaji. Na drugih tekmah je Carolina s 4:2 odpravila najslabšo ekipo lige Buffalo, Tampa Bay je s 5:4 premagal Florido, Minnesota pa z 2:1 New York Rangers.

Ne spreglejte