Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
23. 2. 2016,
10.49

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Anže Kopitar Anže Kopitar Los Angeles Kings liga NHL poškodba

Torek, 23. 2. 2016, 10.49

8 let

Anže Kopitar: Bilo je grozno. Nočem biti v takšnem položaju.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Vlečni voz Kraljev Anže Kopitar ljubi hokejsko igro, mnogo manj pa spremljanje soigralcev s klopi. Poškodovani napadalec bi se na ledeno ploskev lahko vrnil kmalu, a ne želi prehitevati dogodkov.

Le dobrih pet minut četrtkovega srečanja s St. Louis Blues je Hrušičan lahko pomagal svojim kolegom, nato pa se zaradi nerazkrite poškodbe spodnjega dela telesa odpravil na prisilni počitek. Izjemno trdoživ hokejist, ki nikoli ne razpravlja o mikropoškodbah in raje stiska zobe, je izpustil tudi sobotni obračun z Nashvillom, ko so Kralji slavili v podaljšku.

"Bilo je grozno. Vsekakor sem bil bolj nervozen ob gledanju tekme s klopi, kot sem bil kadarkoli prej med igro. Nočem biti pogosto v takšnem položaju," je po ponedeljkovem treningu za La Kings Insider potožil Kopitar, ki s 300 zaporednimi odigranimi tekmami drži rekord med Kralji.

Če bi bila končnica …

Osemindvajsetletnik je opravil celoten trening, a se je ob bolj intenzivnih vajah kot dodatni igralec družil s prav tako poškodovanim Jordanom Nolanom. Po pisanju uradne strani kluba se bosta oba kaj kmalu vrnila v tekmovalni pogon. Če bi šlo za odločilne boje končnice, bi slovenski hokejski as verjetno že igral, tako pa je 24 tekem pred koncem rednega dela previdnejši.

"Če bi bila to tekma v play-offu, bi vsekakor poskušal igrati in najverjetneje bi tudi igral. A glede na to, da je do aprila še kar nekaj časa, je najbolje, da se spočijem, pozdravim in se vrnem stoodstotno pripravljen. Počutim se vse bolje," je visokorasli centralni napadalec potrdil, da gredo stvari v pozitivno smer in da je le še vprašanje dni, kdaj bo spet pomagal soigralcem.

Pri Kopitarju naj ne bi šlo za staro poškodbo, ki bi se vlekla. Pred tekmo s St. Louisom naj bi se počutil dobro, nato pa je med prvo tretjino začutil, da mu zmanjkuje moči za učinkovitejšo pomoč ekipi. In ko ji ne more stoodstotno pomagati, ji, kot pravi, lahko škodi.

Po slabih treh tednih spet doma

Kralji bodo po pestrih sedmih zaporednih gostovanjih, ko so zaradi poškodb (najbolj so jih zaznamovale odsotnosti Kopitarja, Mariana Gaborika in prvega vratarja Jonathana Quicka, ki se je že vrnil) "žonglirali" s tremi vratarji, osmimi branilci in 15 napadalci, in slabih treh tednih v noči na sredo spet zaigrali pred domačimi gledalci.

Nasprotnik Kalifornijcev, ki imajo na vrhu pacifiške divizije le dve točki prednosti pred Anaheimom in tri pred tretjim San Josejem, bodo hokejisti Calgary Flames. Prvi medsebojni obračun sezone so na zadnji dan starega leta s 4:1 dobili Kopitarjevi.

Ne spreglejte