Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
21. 9. 2015,
11.08

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

HDD Olimpija Andrej Hebar Fabian Dahlem liga EBEL

Ponedeljek, 21. 9. 2015, 11.08

8 let

Andrej Hebar: Potem pa je ta zmaga še toliko slajša

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Olimpija je prvič po dveh letih in dobrih osmih mesecih v domači dvorani premagala Dunaj. "Odločilen je bil izkoristek naših priložnosti," je bil po prvi zmagi sezone vesel dvakratni strelec Hebar.

Aktualni podprvaki so v Ljubljano pripotovali kot favoriti, a zagotovo se jim je kolcalo po prvem vratarju Nathanu Lawsonu. Ta zaradi udarca v glavo na petkovi tekmi v nedeljo ni igral. Njegovo mesto je pripadlo Davidu Kickertu, ki je v osmi minuti klonil že drugič, in ni manjkalo veliko, da bi v prvi tretjini še kakšen plošček končal za njegovim hrbtom. Na nesrečo zmajev so gostje le tri sekunde pred prvim odmorom znižali, na uvodu druge tretjine pa izenačili.

A Olimpija je še naprej kazala agresiven napadalni obraz in z zadetkom Andreja Hebarja kaj kmalu spet povedla, do konca obračuna, na katerem je med drugimi spet blestel ljubljanski vratar Olivier Roy, pa z drugima zadetkoma Žige Pešuta in Hebarja zasluženo slavila s 5:2.

Za zeleno-beli tabor je bila to prva domača zmaga nad Dunajem po 11. januarju 2013. S podatkom smo presenetili tudi 31-letnega Ljubljančana, ki so ga gledalci izbrali za igralca tekme. "Uf, tega res nisem vedel. Potem je pa še toliko slajša," se je smejalo Hebarju, ki ni mogel mimo petih Olimpijinih zadetkov. Dodal je še: "Odločilen je bil izkoristek naših priložnosti. Danes smo jih res izkoristili, lahko bi dali celo še kakšen zadetek več. V vsako tekmo gremo z namenom, da damo svoj maksimum in da se po njej lahko pogledamo v ogledalo in si rečemo: Vse smo dali od sebe. Tudi tokrat smo. Ta zmaga je odlična za nas, za našo samozavest, za naprej, a ostajamo na realnih tleh."

Treningi obrodili sadove

Olimpija je prvi konec tedna na dveh tekmah zmogla le en zadetek na dveh tekmah, ta konec tedna pa jih je na dveh obračunih dosegla kar osem. Kaj je bilo proti Sapi in Dunaju drugače, da se je učinkovitost tako izboljšala? "Ni bilo prav veliko drugače kot na prvih dveh domačih tekmah. A včasih je res tako, da nam plošček preprosto noče iti v mrežo in se lahko na glavo postavimo, pa ga ne bomo spravili vanjo. Na treningu zavzeto treniramo, delamo na tem, da ne grešimo in da tudi, ko ti prvič ne gre v gol, še poskušamo in zadenemo. Trener nas na to vseskozi opozarja, zato mislim, da je to obrodilo sadove," razmišlja Hebar.

Našli občutek za zadetke

"Končno smo našli občutek za zadetke, ki pomaga pri zmagovanju. Vesel sem. Mislim, da fantje vidijo, da se res obrestuje, če garaš pred nasprotnikovim golom, če streljaš in greš nato še na odbitek. To, da smo dobili vsaj točko na treh tekmah od štirih, je zelo pozitivno. Naš penalty-kill deluje dobro, igra v svoji obrambi tretjini prav tako. Vsi smo na isti ravni. Res mi je všeč moja ekipa, ekipa, ki nima zvezdnikov, ima pa veliko značaja. Za zdaj delujemo dobro," je bil nad prvim popolnim izkupičkom sezone in tudi entuziazmom navijačev, ki se jih v Tivoliju ne bi branili še več, navdušen trener Fabian Dahlem.

Nemec je bil zadovoljen tudi z dejstvom, da Olimpija po izenačenju gostov v začetku druge tretjine ni popustila: "Na začetku druge tretjine se velikokrat mučimo. Zadnjič sem poskušal ostati miren, tokrat sem bil malo bolj proaktiven. Morda so bili celo malce šokirani, da jim je šlo v prvi tretjini tako dobro. Pričakoval sem, da bo Dunaj v drugo tretjino vstopil močnejši, zagotovo jim je Jim (trener Jim Boni, op. a.) med odmorom povedal kakšno stvar. A naša dobra lastnost letos je, da se znamo vračati in da ne popuščamo, pač pa verjamemo vase."

Ni pomembno, kdo zadeva

Prav vse nedeljske zadetke so dosegli domači igralci (Aleš Mušič, dvakrat Žiga Pešut in Andrej Hebar), ki so se podpisali pod osem od devetih zadetkov te sezone, le enega je prispevala tuja okrepitev Roland Kaspitz.

"Ali je to res pomembno? Za zdaj igrajo, kot sem od njih pričakoval. Obrambno so solidni. Lahko bi morda dodali malega čarovnika, kot je na primer Johnny Hughes, ampak mislim, da nam to ne bi pomagalo. Trenutno imamo skupino fantov, ki se držijo sistema. Če se ga ne bi držal le eden, bi celoten sistem razpadel. Chaput (Stefan, op. a.) je vse bližje zadetku, vedeli smo, da Desbiens (Guillaume, op. a.) ni golgeter … Na koncu koncev me sploh ne zanima, kdo zadene. Pomembno je, da bomo dobro igrali obrambno, se držali sistema in si dali možnost zmage," se je Dahlem med pogovorom s sedmo silo odzval na vprašanje, kako je zadovoljen z igro tujcev v polju.

Olimpija bo novo tekmo odigrala v petek, ko v Tivoli prihajajo črna krila iz Linza.

Ne spreglejte