Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
29. 3. 2015,
12.21

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

liga NHL Los Angeles Kings Minnesota Wild

Nedelja, 29. 3. 2015, 12.21

8 let

Aktualni prvaki obžalovali zaspan začetek in neučinkovitost

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Kralji so v Minnesoti, ki so jo sicer dodobra nastreljali, v 14. minuti zaostajali z 2:0, na koncu pa izgubili s 4:1. Člani Los Angelesa so po porazu s prstom kazali na slab uvod in neučinkovitost.

Prva izbira trenerja aktualnih prvakov Darryla Sutterja med vratnicama Jonathan Quick je moral že v četrti minuti tekme prvič po plošček v svojo mrežo, v 14. pa je po strelu Mikke Koivuja za njegovim hrbtom končal še drugi. Kralje je premor zbudil, v drugi tretjini so sprožili kar 17 strelov, Minnesota pa le pet (razmerje strelov na celotni tekmi 32:20 za Los Angeles), a le Dwightu Kingu je uspelo premagati izjemno razpoloženega vratarja Devana Dubnyka (ubranil 31 strelov). V zadnji tretjini se je, podobno kot v prvi, tresla le mreža aktualnih prvakov. Strelec prvega domačega zadetka Nino Niederreiter je v 57. minuti izkoristil igralca več in premagal Martina Jonesa, ki je Quicka zamenjal na začetku drugega dela, upe Kraljev pa je dobro minuto pred koncem s strelom v prazno mrežo pokopal Koivu.

Zmorejo več

"Skromen začetek je najboljši opis našega štarta v obračun. Bili smo počasni, potrebovali smo preveč časa, da smo se ogreli, oni pa so začeli hitro, ob tem pa so še izkoriščali svoje priložnosti," je strelec edinega zadetka gostov Dwight King iskal vzroke za poraz.

Kanadskemu napadalcu je prikimal tudi izkušeni branilec Robyn Regehr: "Res slab uvod v tekmo in neprepričljiva igra na začetku. Težko je, ko zaostajaš 2:0, še toliko težje, če ti nasproti stoji vratar, ki brani tako dobro kot Dubnyk. V drugi tretjini, ko nas je trener poskušal zbuditi tudi z menjavo vratarja, smo se vrnili nekoliko močnejši. A vemo, da zmoremo še bolje, in to bo treba pokazati že na prihodnji tekmi, ko nas čaka težak nasprotnik Chicago." V vetrovnem mestu, kjer bodo Kralji v ponedeljek končali pet tekem dolgo gostovanje, pa bo treba večkrat zadeti. Z enim zadetkom iz 32 strelov je namreč težko zmagati, na kar je opozoril branilec Matt Greene.

Ni razloga, da ne bi bili samozavestni

Kljub porazu Los Angeles Kings ostaja na tretjem mestu pacifiške divizije, ki še pelje v končnico, a le točko manj ima presenečenje sezone Calgary.

Bolje kaže Minnesoti, ki se je s peto zaporedno zmago zavihtela na tretje mesto centralne divizije. Če se ji ne bo uspelo v izločilne boje uvrstiti prek divizije, je še vedno v najboljšem položaju za vstopnico wild-card. "Še dolga pot nas čaka, a glede na to, kaj smo naredili in prikazali v zadnjem času, ni razloga, da naše moštvo ne bi bilo samozavestno," je bil po novih dveh točkah nasmejan strateg divjakov Mike Yeo.

Ne spreglejte