Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Torek,
27. 5. 2014,
9.16

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Danijel Koncilja odbojka slovenska odbojkarska reprezentanca Luka Slabe Posojilnica Dob

Torek, 27. 5. 2014, 9.16

8 let

Žužemberški hrust, ki se je čez noč izstrelil med zvezde

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Danijel Koncilja, ime, za katerega slabši poznavalci odbojke najbrž prvič slišijo, si je vredno zapomniti, saj se bo še velikokrat pojavilo v medijih. Pred Dolenjcem je svetla prihodnost.

Žužemberčan je po prihodu Luke Slabeta na selektorski stolček veš čas del slovenske članske odprave, a vse do zadnje reprezentančne akcije nikoli ni dobil prave priložnosti in tekme slovenske reprezentance, če ne s tribun, spremljal na klopi za rezerviste. Po odpovedi Matevža Kamnika in Mateja Vidiča, ki sta bila ob Alenu Pajenku v preteklih akcijah stalna člana začetne postave, selektorju ni preostalo drugega, kot da fantu zaupa pomembno nalogo, ki jo je odbojkar Posojilnice Dob več kot dobro izkoristil.

Čez noč postal prvi bloker

Že pred začetkom kvalifikacij se je vedelo, da je Danijel odličen bloker, ki lahko odigra fenomenalno, lahko pa tudi povsem odpove. Ravno zadnjega so se poznavalci slovenske odbojke najbolj bali, sploh zdaj, ko je kar čez noč postal prvi poveljnik za blok v slovenski reprezentanci.

Strah je bil povsem odveč, Koncilja je odigral izjemno, v slogu izkušenih blokerjev in vsem dvomljivcem pokazal in dokazal, da je iz pravega testa in bo v prihodnje nanj treba še kako računati.

"Vesel sem, da sem končno dobil priložnost, da širšemu slovenskemu občinstvu pokažem, da znam igrati odbojko. Potrudil sem se po najboljših močeh in mislim, da mi je vse skupaj lepo uspevalo. Držal sem se navodil, opravil tisto, kar je od mene zahteval selektor, to pa je še pripomoglo k moji dobri igri," je po izjemnih predstavah v kvalifikacijah povedal sramežljivi Žužemberčan, ki je bolj kot pred mikrofonom zgovoren na terenu.

Koncilja je dodal, da upa, da selektor nanj ne bo pozabil, ko se po poškodbi vrne Kamnik in ko se reprezentanci ponovno priključi Pajenk. A po videnem v Vroclavu in Stožicah bo 24-letni bloker vsaj enakopraven tekmec za mesto v začetni postavi.

Številke pravijo: Koncilja je najboljši bloker kvalifikacij

Da ne boste rekli, da govorimo in fanta hvalimo kar tja v tri dni, vam z veseljem postrežemo tudi s številkami, ki so presenetile prav vse. Bi verjeli, če bi ob vseh velikih reprezentancah, ki so sodelovale v kvalifikacijah (Poljska, Finska, Portugalska,Nizozemska, Češka …), dejali, da je bil Koncilja najboljši bloker kvalifikacij? Zagotovo ne, a je res. Dvesto centimetrov visoki orjak je na šestih tekmah dosegel kar 24 blokov, kar je sicer le eden več, kot so jih vknjižili Poljak Piotr Nowakowski, Čeh Jiri Kral in Hrvat Ivan Mihalj, a vseeno je to za, lahko rečemo, debitanta v tako pomembni vlogi dosežek, vreden prav vsega spoštovanja.

Številke pravijo: Koncilja je najboljši bloker kvalifikacij

Koncilja, po videnem v Stožicah ga lahko po novem kličemo tudi žužemberški Robertlandy Simon (Kubanec, ki si ga želi sleherna ekipa na svetu in so zanj pripravljeni odšteti milijone), saj so Latvijci ob njegovih silovitih udarcih žogo iskali pod streho izjemno visoke stožiške dvorane, ima še vedno veljavno pogodbo z Dobom, kar pomeni, da bo barve ekipe z avstrijske Koroške branil tudi v naslednji sezoni.

Ne spreglejte