Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
14. 3. 2010,
11.25

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Nedelja, 14. 3. 2010, 11.25

8 let

Župančič Regentu prvi letošnji naslov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Jernej Župančič Regent je z odličnim finišem strl odpor Jošta Zakrajška, za katerega je bila to prvi nastop na državnem prvenstvu na 5000 m po prestopu iz slalomskih v mirnovodaške vrste.

Medtem ko se končujejo tekmovanja v zimskih športih, je Kajak klub Soške elektrarne na jezeru Most na Soči z državnim prvenstvom na 5000 metrov zares odprl domačo sezono kajakaških tekmovanj. V lepem vremenu so se na štartu z izjemo Špele Ponomarenko in Nejca Žnidarčiča zbrali vsi najboljši slovenski tekmovalci v šprintu na mirnih vodah. Špela je bila odsotna, ker se bo do konca aprila pripravljala v Južni Afriki, Nejc Žnidarčič pa se pripravlja le za krajše razdalje. Če v prejšnji sezonah med kajakaši Jernej Župančič ni imel resnega konkurenta je bilo tokrat drugače. Pred tekmo pričakovan troboj med Jernejem, Joštom Zakrajškom in Lovrom Lebanom se je po obratu na 1500 m razvil le v dvoboj med Jernejem in Joštom. Po prvem obratu sta si priveslala precejšnjo prednost pred zasledovalci. Do zadnjih nekaj sto metrom sta veslala skupaj, potem pa so izkušnje odigrale svoje. Jernej Župančič Regent je z odličnim finišem strl odpor Jošta Zakrajška, za katerega je bila to prvi nastop na državnem prvenstvu na 5000 m po prestopu iz slalomskih v mirnovodaške vrste.

Župančič Regent: V osredje prišle izkušnje

Novi-stari državni prvak je kljub včerajšnji naporni tekmi danes zjutraj že opravil en trening, kar dokazuje, da fantje izredno pridno trenirajo in imajo visoke apetite za naslednjo sezono v mirnih vodah. ''Z Joštom sva narekovala visok tempo, tako da sva se po dobrih 1500 metrih znebila ostalih tekmovalcev. Nato sva se izmenjavala v vodstvu, na koncu pa so prišle v ospredje moje izkušnje in tako uspel zmagati,'' je hitel razlagati za Sportal ''Župa'', ki je priznal, da je to zmago pričakoval, a je vedel, da bo do tega naslova prišel vse prej kot lahko. ''V petek sem si vzel prost dan in se dobro spočil, saj sem vedel, da tekma ne bo lahka, v glavi pa sem imel tudi načrt. Vedel sem, da Jošta ne bom mogel drugače premagati kot v zaključnem finišu. Jošt velja za izredno vzdržljivega tekmovalca in ga nikakor ne spraviš dol s svojega repa,'' je še povedal naš najizkušenejši kajakaš na mirnih vodah, ki se v kratkem za dva tedna odpravlja v Italijo na priprave, kjer bodo zraven trenirale še ostale reprezentance.

Do tretjega mesta je priveslal Rok Kuk, ki je odlično razporedil moči. V zadnjem delu proge je uspel dohiteti klubskega kolega Lovra Lebana, ki ni bil sposoben slediti Rokovemu ciljnemu finišu. Med ženskami je slavila Tea Kralj, odličen nastop pa je uspel tudi še ne 15-letnemu Alanu Apolloniu, ki je zasedel absolutno 7. mesto.

Državni prvaki po kategorijah so postali: pri članih Jernej Župančič Regent, pri mlajših članih Rok Kuk, pri članicah Tea Kralj, pri mladincih Tilen Vidovič in Anja Osterman ter pri mlajših mladincih Alan Apollonio. Že čez dva tedna pa bodo s tekmo v Tacnu domačo sezono odprli tudi slalomisti.

Ne spreglejte