Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Petek,
28. 6. 2013,
11.52

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

ACH Volley Dunaj

Petek, 28. 6. 2013, 11.52

8 let

Žreb lige prvakov: ACH Volley se smeje, Posojilnica Dob joka

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Odbojkarjem ACH Volleyja se je na žrebu skupin za ligo prvakov nasmehnila sreča, saj v skupini A družbo delajo italijanskim podprvakom Piacenzi, francoskemu Toursu in bolgarski Marek Dupnitsi.

Vodstvu "oranžnih zmajev" se je tako uresničila želja, da se izognejo močnim turškim in ruskim ekipam, v skupini A ni niti poljske ekipe. Na prvi pogled so premagljive prav vse ekipe. "Z žrebom smo lahko zadovoljni. Izognili smo se močnim ruskim, poljskim in turškim klubom, s tem tudi dolgim potem in to je za nas zelo razveseljiv podatek. Tudi nam bi se lahko zgodilo isto, kot se je Dobu, ki bo moral dvakrat potovati v Sibirijo. Z žrebom moramo biti zadovoljni. Kar se pa tiče naših nasprotnikov: Piacenza je zelo premešala karte, kolikor vem je odšel izvrstni argentinski podajalec de Cecco, tudi blokerja Simon in Holt, a še vedno imajo s Papijem in Feijem in Kaliberdo ekipo, ki bo zagotovo prvi favorit v naši skupini. Tudi Francozi imajo močno ekipo, za njih bo v tej sezoni igral tudi še lani naš igralec Jayson Jablonsky, za Bolgare pa tudi vemo, da so svetovna velesila. Igralci Marek Dupnitse počasi že trkajo na vrata članske reprezentance. Bomo videli, žreb je zelo ugoden, vendar še zdaleč to nič ne pomeni," je bil po žrebu vidno zadovoljen trener ACH Volleyja, Luka Slabe, ki še dodaja, da pri ACH Volleyju ni nič novega, kar se igralskega kadra tiče. "Nič ni novega, še vedno iščemo tiste prave odbojkarje, ki bodo ustrezali našemu konceptu. Trg je majhen, a prepričan sem, da nam bo uspelo." Naj povemo, da ACH Volley v tujini v prvi vrsti išče korektorja, ostale položaje bodo poskusili, koliko se bo seveda dalo, zapolniti s slovenskimi odbojkarji.

Nič kaj lep sprejem med elito pa ne bo doživela "slovenska" Posojilnica Dob, saj je pristala v skupini "smrti", v kateri bo težko priti sploh do kakšne točke, kaj šele do zmage. Imena Macerata, Zenit in branilka naslova Lokomotiva povedo vse.

Zelo zahtevna skupina čaka tudi novopečena turška legionarja Tineta Urnauta in Matevža Kamnika, ki sta z Arkasom pristala v skupini D skupaj s Trentinom, nemškim prvakom Berlinom, švicarski Lugano pa ne bi smel predstavljati več, kot malce močnejše trening tekme.

Slovenski reprezentančni Alen Pajenk (Jastrzebski) bo igral v skupini F, kjer so še turški Halkbank, romunska Constanta in avstrijski podprvak Hypo.

Ne spreglejte