Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
28. 2. 2009,
19.32

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sobota, 28. 2. 2009, 19.32

8 let

Žolnirjeva druga, Nareksova in Trstenjakova tretji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Najboljše judoistke se ta konec tedna za točke svetovnega pokala merijo v Pragi, že prvi dan pa so posegle po najboljših uvrstitvah.

Urška Žolnir je v kategoriji do 63 kg osvojila drugo mesto, medtem ko sta Petra Nareks v kategoriji do 52 kg in Tina Trstenjak v kategoriji do 57 kg osvojili tretje mesto.

Žolnirjeva, bronasta z olimpijskih iger v Atenah 2004, je najprej premagala Portugalko Ano Cacholo (7:0), nato je bila boljša Avstrijke Aranke Schauer (5:0), v tretjem krogu pa je premagala še Nemko Franzisko Pufahl (10:0). V polfinalu je varovanka celjskega trenerja Marjana Fabjana na polovici borbe premagala Francozinjo Irene Chevruil, v finalu pa se je srečala z dvakratno olimpijsko prvakinjo Japonko Ajumi Tanimoto. Žolnirjeva je bila od Japonke boljša daljnega leta 2001, medtem ko je Tanimotova proti celjski judoistki slavila že dvakrat, leta 2000 in 2006. Tudi tokrat je bila boljša Japonka, ki je po izteku borbe slavila tesno zmago z dvema jukama (5:0).

Nareksova je prve tri tekmice premagala brez večjih težav, nato pa je v polfinalu klonila proti Kitajki He Cancan. V borbi za tretje mesto se je znova zbrala in z juko (5:0) premagala Mongolko Mukhbaatar Bundmaa. Tudi Trstenjakova je do polfinala premagala tri nasprotnice, nato pa izgubila proti Madžarki Hedvig Karakas. V borbi za bron se je 19-letna članica celjskega Sankakuja spoprijela s Kitajko Zhu Guirong in zmagala ter tako prvič v karieri stopila na stopničke svetovnega pokala. Maja Uršič (do 63 kg) in Nina Miloševič (do 63 kg) sta se dobro borili, dobili prvo in drugo borbo, nato pa v tretjem krogu morali priznati premoč nasprotnicama, s čimer sta ostali brez uvrstitev. Kristina Vršič (do 48 kg), Vesna Đukić (do 57 kg) in Vlora Bedzeti (do 63 kg) so izgubile že uvodne dvoboje in prav tako ostale brez uvrstitve.

V nedeljo bodo v češki prestolnici na blazine stopile še Raša Sraka (do 70 kg), Ana Velenšek (do 70 kg) in Lucija Polavder (nad 78 kg).

Fantje, ki so tekmovali v Varšavi, niso bili tako uspešni. Še največ so pokazali Roki Drakšič (do 66 kg), Sašo Jereb (do 73 kg) in Tadej Čeh (do 73 kg), ki so vsi vknjižili po eno zmago v prvem krogu. Po porazih v drugem krogu so ostali brez uvrstitev, prav tako kot tudi Marko Prodan (do 73 kg), ki je klonil že proti prvemu tekmecu. V nedeljo bodo na Poljskem nastopili še Igor Spasojevič (do 90 kg), Matjaž Ceraj (nad 100 kg) in Jan Ratej (nad 100 kg).

Ne spreglejte