Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sobota,
15. 6. 2013,
8.44

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Nejc Žnidarčič Solkan

Sobota, 15. 6. 2013, 8.44

8 let

Žnidarčič: To bo prav posebna tekma zame

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Slovenski kajakaš Nejc Žnidarčič bo na svetovnem prvenstvu v Solkanu tekmoval praktično pred domačim pragom, kjer bo imel tudi glasno podporo navijačev.

Prvi dan svetovnega prvenstva se ni mogel razplesti bolje, potem ko sta Luka Božič in Sašo Taljat osvojila naslov svetovnih prvakov, njun uspeh pa sta z drugim mestom dopolnila še Simon Hočevar in Blaž Cof. V soboto bodo tekmovali kanuisti in kajakaši. Vse oči pa bodo uprte v kajakaša Nejca Žnidarčiča.

Primorski kajakaš bo v Solkanu lovil že svoj tretji zaporedni naslov svetovnega prvaka v šprintu. Tekma pred domačimi gledalci bo zanj prav posebna."Zagotovo bo to ena najpomembnejših tekem v moji karieri. Nima vsak sreče, da lahko tekmuje doma. Da bi mi uspelo še tretjič zapored osvojiti naslov svetovnega prvaka, pred domačimi gledalci, to bi bilo res nekaj posebnega,", je povedal Žnidarčič od katerega se kar precej pričakuje, a se vsako leto uspešno spopada s pritiski."Jaz imam vsako leto sam svoj pritisk. Pritiska iz okolice ne občutim. Tudi prejšnja leta so vsi največ pričakovali od mene, ampak se nisem nikoli kaj dosti obremenjeval s tem. Želim si samo, da bom odpeljal svojo vožnjo in da bo ta zadostovala za zmago."

Priprava na prvenstvo ni bila optimalna

Na pripravah na svetovno prvenstvo je imel Nejc nekaj smole. Pri eni izmed vaj v fitnesu je staknil poškodbo, potem ko je naprava na fitnesu popustila. Šlo je za poškodbo hrbta, tako da je moral kar nekajkrat obiskati fizioterapevta, ki ga je do prvenstva uspel pozdraviti."Priprava na prvenstvo ni bila najbolj optimalna, saj sem moral teden dni treninga izpustiti, sem pa preostale tri teden treniral zelo dobro. Mislim, da je forma na višji ravni kot na evropskem prvenstvu,'' je razlagal Nejc, ki je mnenja, da so lahko konkurenčni tudi v ekipni tekmi."Na evropskem prvenstvu smo bili zelo blizu, vendar nas je ena napaka oddaljila od vrha. Mislim, da bi bili tokrat z normalno vožnjo lahko zelo blizu medalje," je še povedal Nejc, ki je pred mesecem v šprintu že slavil naslov evropskega prvaka.

Ne spreglejte