Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Torek,
13. 9. 2011,
15.11

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Torek, 13. 9. 2011, 15.11

8 let

Žmavc: Bolj se mora urediti status športnikov

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Letošnja sezona kajakašev in kanuistov je praktično že končana. Naše slalomiste konec tedna čaka le še državno prvenstvo v Celju.

Svojo oceno letošnje sezone je podal tudi predsednik kajakaške zveze Slovenije Bojan Žmavc. Na največjih tekmovanjih letos je dvajset tekmovalcev doseglo 35 medalj, kar samo dokazuje, kakšna širina tekmovalcev je trenutno v tem športu. "Sezono lahko ocenimo kot zelo uspešno in rezultati so dokaz, da imamo enkratno generacijo. Mogoče celo boljšo kot v času Štruklja, Skoka, Čižmana … Vidi se, da je Peter Kauzer postal neformalni vodja, a ne gre zanemarjati ostalih reprezentantov, saj je konkurenca znotraj ekipe zelo pomembna. Peter je ponovno dokazal, da je lahko samo sam sebi največji nasprotnik in srčno upam, da ne bo v Londonu ponovil napake iz Pekinga," je podal komentar o letošnji sezoni Žmavc. Dotaknil pa se je nekoliko tudi druge, finančne plati, ki pa je v Sloveniji vse prej kot rožnata. "Opažamo, da se pogoji v Sloveniji, ne samo v našem športu, ampak tudi drugje, drastično slabšajo. Moramo se zavedati, da pri takšnih rezultatih potrebuješ podporo tudi v administrativnem delu, posebej pa še v strokovnem delu. In tukaj se srečujemo pri nas z zares velikimi težavami. Pri takšnem pogonu, ki ga imamo pri nas, imamo samo tri zaposlene, ostali so vsi na pogodbah," je povedal prvi mož reprezentance, ki mu izzivov za v bodoče ne manjka. Največja želja je, da se v prihodnje bolj uredi status tekmovalcev. "Vemo, da smo v kriznih časih, vendar v zadnjih dveh letih je šlo na področju zaposlitev športnikov v državne organe in sofinanciranje, ne samo strokovnega, ampak tudi administrativnega dela, zelo nazaj. Šport je socialna kategorija, v kateri smo Slovenci zelo dobri, čeprav smo majhni. In tega ni dobro zanemarjati. Posebej moram povedati, da so športni uspehi dobri za moralo ljudi in pripomorejo na nivoju nacije k uspešni prebroditvi krize," je še za konec povedal Žmavc.

V Celju se obeta pravi kajakaški praznik

V soboto, 17. septembra, se bodo naši najboljši kajakaši in kanuisti udarili še za državne naslove. Ob tem pa bo tudi otvoritev nove čolnarne, ki je pred leti pogorela do tal in so jo s pomočjo donatorjev in sponzorjev zgradili na novo. Zvečer bo na sporedu še glasbeni program, tako da se po besedah organizatorjev obeta pravi spektakel.

Ne spreglejte