Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Sreda,
8. 2. 2012,
19.51

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

ACH Volley Tivoli

Sreda, 8. 2. 2012, 19.51

8 let

Zmagovit povratek ACH Volleyja v halo Tivoli

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Odbojkarji ACH Volleyja so na povratni tekmi ''challenge faze'' pokala CEV dokončali nalogo in se brez težav uvrstili med štiri moštva tega tekmovanja. Knack Roeselare v Tivoliju nemočen.

Dvorana Tivoli je očitno res tista, do katere odbojkarji ACH Volley gojijo posebne simpatije - po izpadu iz lige prvakov Ljubljančani v Evropi, namesto v Stožicah, nastope nadaljujejo v dvorani Tivoli. Takšne sproščenosti, ki so jo kazali na začetku povratnega srečanja proti belgijskem Roeselarejem, pri odbojkarjih slovenskega prvaka v letošnji sezoni še ni bilo moč videti. Izjemna igra v polju, raznovrsten napad, sta bila ključ do hitrega vodstva, ki je do prvega tehničnega odmora znašal že velikih šest točk (8:2). Tudi v nadaljevanju so bili gostujoči odbojkarji povsem nebogljeni, vodstvo ACH Volleyja pa se je samo višalo. Najvišje bilo pri izidu 18:7, potem pa so tudi Belgijci pokazali, da znajo igrati odbojko in nakazali, da vse ne bo tako gladko, kot je sprva kazalo. Po drugem tehničnem odmoru je v igro Roeselareja vstopil tudi Argentinec slovenskih korenin Cristian Poglajen. Z dvema serija 3:0 so Belgijci vendarle znižali visoko vodstvo Ljubljančanov, ki so prvi niz dobili s 25:20. Pri ACH Volleyju sta v prvem nizu točkovno najbolj izstopala Šket (7) in Flajs (4), pri Belgijcih pa kapetan in korektor Hendrik Tuerlinckx (7). ''Oranžni zmaji'' so v prvem delu dosegli tudi 6 blokov (Šket 3), gostje le enega.

Tudi drugi niz so slovenski odbojkarji začeli zelo odločno in imeli vse pod kontrolo. Pri izidu 9:9, ko so Belgijci uspeli ujeti Ljubljančane, je slednje z dvema zaporednima točkama v vodstvo znova popeljal Andrej Flajs. Odlično je serviral Matej Vidič, prav tako Šket in delni izid 6:1 je pomenil 15:10. Prednost so ''oranžni zmaji'' držali vse do konca drugega niza in Belgijcem niso dovoli, da se jim približajo. Drugi niz so Ljubljančani dobili še z višjo razliko kot prvega. Roeselare je uspel doseči zgolj 17 točk. V drugem delu povratne tekme je bil pri domačih s petimi točkami najučinkovitejši Flajs, pri Knack Roeselareju pa Sam Deroo (6).

Začetek tretjega niza se je začel po kopitu prvega in drugega. Vodstvo do prvega tehničnega odmora sicer ni bilo tako visoko, a še vedno je pri prvem tehničnem odmoru na semaforju kazalo 8:6. Tudi nadaljevanje so Ljubljančani začeli odlično, uspešna bloka sta dosegla Šket in Kovačević. Prednost štirih točk so imeli varovanci Igorja Kolakovića tudi pri drugem tehničnem odmoru (16:12). Do konca povratnega srečanja smo bili v zaključku tretjega priča najbolj izenačeni igri. Belgijci so imeli kar nekaj žog za izenačenje, a je izjemni Šket vedno znova imel odgovor in ni dovolil presenečenja. Igralci ACH Volleyja so se po manj kot uri in pol igre veselili uvrstitve v polfinale pokala CEV.

ACH Volley je tudi po izpadu iz lige prvakov našel motiv in v Tivoliju proti ekipi Roeselare prikazal odbojkarsko predstavo na najvišjem nivoju. Belgijci niso imeli nikakršnih možnosti in Ljubljančani se zasluženo veselijo napredovanja v polfinale pokala CEV. Ravno to tekmovanje, ki se je prej imenovalo ''top teams'', je ACH-ju odprl vrata med najboljše ekipe v Evropi.

Ne spreglejte