Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
29. 10. 2013,
11.39

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

ACH Volley Luka Slabe liga prvakov liga prvakov

Torek, 29. 10. 2013, 11.39

8 let

Živi svoje sanje. "Tako z veseljem še nisem hodil na trening."

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Janko Bregant, odbojkar, ki se je pred to sezono iz Kanala preselil v Ljubljano, je že v svojem krstnem nastopu v ligi prvakov dokazal, da bo v tej sezoni še kako močno orožje ACH Volleyja.

Proti Piacenzi je v igro vstopil v drugem nizu, ko je zamenjal Hrvata Anđelka Ćuka, in bil eden najzaslužnejših, da je ACH Piacenzi odščipnil niz. Bregant je trenerju Luki Slabetu pokazal, da lahko nanj vedno računa in da ga ne bo pustil na cedilu. Danes zvečer ACH Volley čaka obračun z bolgarsko ekipo, kjer se od Ljubljančanov pričakuje veliko, po besedah 27-letnega Dolenjca bodo s soigralci naredili vse, da se po koncu tekme na lestvici v skupini A ob imenu ACH Volley izpišejo tri točke. "Ni treba poudarjati, kakšni so naši načrti in želje. Zadovoljni bomo samo z zmago, a ne bo lahko. Če si želimo tri točke, bomo morali odigrati kar se da dobro, sicer ne bo nič," pravi Bregant, ki meni, da je njihova največja težava to, da imajo o Bolgarih zelo malo podatkov, saj se njihovo prvenstvo še ni začelo. "Pomočnik trenerja je imel zelo težko nalogo, da je iz prijateljskih tekem in prve v ligi prvakov proti Toursu izluščil bistvo igre bolgarske ekipe. A dejstvo po zdaj videnem je, da njihova igra sloni na ramenih korektorja in sprejemalcev, a tudi na druge bomo morali paziti."

Finančne težave? Kaj je že to?

ACH Volley ta konec tedna ni igral, saj tekem v ligi MEVŽA ni bilo, so pa imeli na urniku tekmo proti močni Modeni, a se zaradi nesreč na italijanski avtocesti in koloni, ki naj bi bila dolga tudi 17 kilometrov, niso odločili, da se podajo na pot. Kljub temu Bregant meni, da jih šestdnevni premor ni vrgel iz tekmovalnega ritma. "Treniramo res dobro, poškodb ni, vzdušje je odlično, vse je tako, kot mora biti. Tudi Rašić je zadnja dva treninga opravil brez težav, tako da bomo proti Bolgarom našemu trenerju na voljo vsi," pravi odlični korektor, ki poudarja, da so igralci že pozabili, da ima klub finančne težave. Z mislimi so samo pri odbojki. "Lahko povem, da se dela odlično, Luka skrbi, da je vse tako, kot mora biti, ničesar ne prepušča naključju. Od prvega do zadnjega se trudimo in trdo treniramo, kar je res lepo videti. Lahko rečem, da tako z veseljem še nisem hodil na treninge. Vsi se razumemo, z nobenim ni težav, vsi so fantje na mestu in to ni zanemarljiv podatek."

Ćuk je še vedno prvi korektor

Za tekmo, ki se bo začela danes zvečer ob 18. uri v dvorani Stožice, še ni znana prva postava. To igralci izvedo nekaj ur prej. Bregant se z njo sploh ne obremenjuje. "Vem, kaj je moja naloga, vem, zakaj sem tukaj. Mislim, da je Anđelko še vedno tisti prvi korektor, tisti vodja, a tudi sam sem dobro pripravljen. Ko dobim priložnost, jo skušam kar se da dobro izkoristiti."

Ne spreglejte