Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
8. 3. 2018,
21.30

Osveženo pred

6 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,11

Natisni članek

Živa Dvoršak

Četrtek, 8. 3. 2018, 21.30

6 let, 1 mesec

Po kvalifikacijah je dišalo po stopničkah, na koncu šesto mesto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,11
Živa Dvoršak | Foto Morgan Kristan / Sportida

Foto: Morgan Kristan / Sportida

Slovenska strelka Živa Dvoršak je tekmo svetovnega pokala v disciplini malokalibrska puška trojni položaj v mehiški Guadalajari končala na šestem mestu, potem ko je v finalu zadela 410,5 kroga. Zmagala je Kitajka Ruijiao Pei (455,4). Drugo mesto je zasedla Indijka Anjum Moudgil (454,2), tretje pa Kitajka Ting Sun (442,2).

Dvoršakova je presegla pričakovanja na letošnji uvodni preizkušnji svetovnega pokala in se na dveh mehiških tekmah dvakrat prebila v veliki finale. Po osmem mestu na tekmi z zračno puško je v kraljevski strelski disciplini danes osvojila še šesto mesto.

Ljubljančanki je še bolje kazalo v današnjih kvalifikacijah, ko je zadela 1169 krogov, kar je bil tretji najboljši dosežek na tekmi.

Dvoršakova je v strelskem maratonu - od letošnje sezone naprej po novih pravilih tudi v ženski konkurenci streljajo po štiri serije v klečečem, ležečem in stoječem, v preteklosti so opravile po dve seriji v vsakem strelskem položaju - pokazala zelo preudarno predstavo. V klečečem in ležečem položaju je zadela po 393 krogov in bila vseskozi povsem na vrhu nastopajočih, v stoječem položaju pa je zadela 383 krogov in se zanesljivo prebila v veliki finale.

V soboto bosta na veliko sceno stopila Rajmond Debevec in Robi Markoja, ki bosta nastopila v disciplini malokalibrska puška trojni položaj, medtem ko je Kevin Venta na tukajšnji tekmi z zračno pištolo osvojil 16. mesto.

Po Guadalajari bo drugo tekmo za svetovni pokal gostil južnokorejski Changwon (med 20. in 30. aprilom), tretjo ameriški Fort Benning (med 7. in 15. majem), četrto pa nemški München (med 22. in 29. majem). Vrhunec sezone bo svetovno prvenstvo v Changwonu (med 31. avgustom in 15. septembrom).

Ne spreglejte