Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
6. 11. 2021,
21.38

Osveženo pred

2 leti, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,49

1

Natisni članek

slovenska vaterpolska reprezentanca vaterpolo

Sobota, 6. 11. 2021, 21.38

2 leti, 5 mesecev

Prijateljska tekma Slovenija : Švica

Zgodovinski trenutek za slovenski vaterpolo, v Kranju padla Švica #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,49

1

Vaterpolo Slovenija Švica | Slovenska reprezentanca je odigrala prvo tekmo v vaterpolu po osmih letih! | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Slovenska reprezentanca je odigrala prvo tekmo v vaterpolu po osmih letih!

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Po dolgih osmih letih se je v Kranju na uradni tekmi vnovič predstavila vaterpolska reprezentanca Slovenije in visoko s 15:10 (4:2, 2:2, 6:5, 3:1) premagala izbrano vrsto Švice.

Slovenska vaterpolska reprezentanca
Sportal Slovenija bo gostila kvalifikacije za EP

Tekma prijateljske narave je na kranjske tribune privabila okrog 200 ljubiteljev vaterpola, ki se spomnijo reprezentančnih uspehov izpred 15 let in več. Ti so uživali v izenačenem dvoboju, ob koncu tretje četrtine in v četrti pa so si varovanci Krištofa Štromajerja, ki je zaradi okužbe s koronavirusom manjkal, priigrali visoko zmago.

Fotogalerija s tekme v Kranju, foto Matic Klanšek Velej/Sportida:

Fotogalerija
1 / 26

V prvem delu je v slovenski vrsti blestel predvsem Jan Justin, ki je dosegel štiri gole, do konca pa dodal še dva. Švici, ki v igri nikakor ni bila podrejena, pa je izenačenje preprečeval vratar Jure Beton, najboljši posameznik v izbrani vrsti danes.

V drugem polčasu sta Justin in Marko Gostić Sloveniji priigrala vodstvo z 8:5, kar pa razigranih Švicarjev ni ustavilo in približali so se na 8:7, 9:8 in 10:9. Nato je na sceno vnovič stopil Beton in ob zadnjem odmoru je razlika vnovič znašala tri gole, na koncu pet.

Na dvoboju s Švico se je izkazal slovenski vratar Jure Beton. Opravljal je vlogo kapetana in v tej vlogi nadomestil obolelega Martina Puša. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Na dvoboju s Švico se je izkazal slovenski vratar Jure Beton. Opravljal je vlogo kapetana in v tej vlogi nadomestil obolelega Martina Puša. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Ob že omenjenih je pet golov za Slovenijo dosegel Jaša Kadivec, po enega pa Dejan Gostić, Matic Rahne in Aljaž Pevec.

Mikoletič: Pogledujemo že proti februarju

Ob odsotnosti obolelega selektorja Krištofa Štromajerja je njegovo vlogo tokrat prevzel pomočnik Jaka Mikoletič. "Fantje so dali svoj maksimum, kot smo se dogovorili pred tekmo. Vedeli smo, da se bodo dogajale tudi določene napake, a s svojo borbenostjo in vztrajnostjo smo vse skupaj izničili in prišli do zmage, ki velja za nek nov začetek, sedaj pa že pogledujemo proti februarju. Do takrat nas čaka še nekaj zborov, upamo pa, da se nam bodo pridružili tudi tisti, ki so zaradi poškodb in bolezni tokratno akcijo žal morali izpustiti," je povedal Mikoletič, sicer pomočnik slovenskega selektorja.

Slovenija : Švica 15:10 (4:2, 2:2, 6:5, 3:1)

Slovenija: Jure Beton, Benjamin Popović, Jaša Kadivec 5, Matic Rahne 1, Matej Nastran, Dejan Gostić 1, Aljaž Pevec 1, Marko Gostić 1, Aleksander Cerar, Jan Justin 6, Matej Rajšp, Aleksander Paunović, Enej Potočnik, Jaša Lah, Marko Prcać.
Trener: Jaka Mikoletič, pomočnik: Andraž Pušavec

Strelci za Švico: Ricardo Lucato 3, Marko Milovanović 2, Simon Geiser 1, Petar Bjelajac 2, Robin Pleyer 2.

Tekma je bila obenem uvod v februarske kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2022 v Splitu. Slovenija bo takrat v kranjskem bazenu gostila Nemčijo, Belgijo, Francijo in Švico, na prvenstvo pa se bosta uvrstili prvi dve ekipi.

Vaterpolo - reprezentanca Kranj
Sportal Po več kot osmih letih spet v tekmovalnem pogonu
Ne spreglejte