Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
29. 11. 2020,
6.36

Osveženo pred

3 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,96

2

Natisni članek

Mike Tyson

Nedelja, 29. 11. 2020, 6.36

3 leta, 4 mesece

Železni Mike se je vrnil v ring #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,96

2

Mike Tyson | V dvorani Staples Center v Los Angelesu sta se na ekshibicijskem obračunu pomerila legendarna boksarja, 54-letni Mike Tyson in tri leta mlajši Roy Jones.  | Foto Reuters

V dvorani Staples Center v Los Angelesu sta se na ekshibicijskem obračunu pomerila legendarna boksarja, 54-letni Mike Tyson in tri leta mlajši Roy Jones.

Foto: Reuters

Nekoč nepremagljivi ameriški boksar Mike Tyson se je po 15 letih vrnil v ring! Na ekshibicijskem dvoboju v dvorani Staples Center v Los Angelesu se je danes zgodaj zjutraj po slovenskem času pomeril z legendarnim Royem Jonesom. Borba nekdanjih svetovnih prvakov se je končala neodločeno, čeprav je po mnenju poznavalcev Tyson pokazal več. 

Prihod v ring:

Čeprav imata borca skupaj 105 let (Tyson ima 54 let, nasprotnik je tri leta mlajši) in sta boksala pod ekshibicijskimi pravili, so bili organizatorji pred začetkom obračuna prepričani, da bo dvoboj pritegnil več pozornosti kot večina letošnjih športnih dogodkov.

Pogovor z borcema po obračunu:

Borca sta se udarila v Staples Centru v Los Angelesu, domovanju hokejske ekipe Anžeta Kopitarja Los Angeles Kings ter košarkarskih LA Lakers in Clippers. Namesto osmih rund po standardne tri minute, sta veterana oddelala osem rund po dve minuti. 

Čeprav je Tyson prikazal bistveno več energije in je bil bolj podjeten, so sodniki Chad Dawson, Vinny Pazienza in Christy Martin odločili, da je bila borba izenačena.

Mike Tyson | Foto: Reuters Foto: Reuters

"Včasih sta ti dve minuti videti kot tri. Vesel sem, da je to za mano in se že veselim, da bom kaj takega kmalu ponovil," je Tyson povedal po obračunu in ob priznanju, da si je želel zmage, šaljivo dodal: "Z izidom se moram sprijazniti. Ja, navsezadnje je to kar dobro. Tudi publika je s tem zadovoljna." Ljubitelji boksa so si borbo lahko ogledali le preko plačljive spletne povezave. 

Jones, ki je bil med dvobojem še bolj utrujen od tekmeca in se je pogosto dobesedno naslanjal nanj, je bil bolj nezadovoljen. "Ne maram neodločenih izidov in tudi tokrat bi moral biti razplet drugačen. Ves čas me je udarjal z glavo, boksal v telo. Zadnje je pri meni pustilo posledice in sem bil zato še bolj izčrpan."

Mike Tyson | Foto: Reuters Foto: Reuters

Tyson: Zdaj sva humanitarca. To morava ponoviti.

Tyson je po borbi dejal, da je takšen obračun boljši kot borba za pas, saj so z njim zbirali sredstva za različne humanitarne organizacije. "Zdaj sva humanitarca. Za svet lahko storiva nekaj dobrega. To morava ponoviti," je predlagal.

Jones se je strinjal z neodločenim izidom in tudi sam predlagal revanšo.

Uradni gostitelj večera je bil ameriški filmski zvezdnik Mario Lopez. | Foto: Reuters Uradni gostitelj večera je bil ameriški filmski zvezdnik Mario Lopez. Foto: Reuters

Organizatorji so pred začetkom obračuna napovedali, da ne bo šlo za klasičen boksarski dvoboj, legendarnima borcema so celo ukazali, naj ne poskušata priti do nokavta in izločiti tekmeca na takšen način. Če bi kateri koli od borcev med dvobojem utrpel ureznino, rano ali drugo poškodbo, bi bil dvoboj takoj končan.

Borca sta takšna pravila zavrnila in napovedala boksarski obračun v pravem pomenu besede.

Mike Tyson, ki je v svoji karieri dosegel 50 zmag, od tega 44 z nokavtom, in doživel šest porazov, se je nazadnje boril 6. novembra 2005 v Washingtonu in doživel poraz. Premagal  ga je Irec Kevin McBride.

Manj bleščeče je bilo njegovo zasebno življenje. Med drugim je bil obtožen posilstva in je tri leta preživel za zapahi.

Na njegovo nemoč v tistem obdobju najbolj spominja dvoboj z Evanderjem Holyfieldom, ki mu je odgriznil uho. Iz ringa na veliki sceni je odšel leta 2002 po porazu za naslov svetovnega prvaka z Lennoxom Lewisom.

Leto dni pozneje je po dolgih letih finančnih težav razglasil osebni stečaj, sledilo je še nekaj let poskusov vrnitve v svet boksa. Zdaj se je vrnil, da bi ustanovil ligo legend.

Ne spreglejte