Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sreda,
27. 4. 2016,
10.05

Osveženo pred

7 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

kajak kanu Sašo Taljat Luka Božič

Sreda, 27. 4. 2016, 10.05

7 let, 11 mesecev

"Že mora biti tako" (video)

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Luka Božič, Sašo Taljat

Najboljši slovenski dvojec Luka Božič in Sašo Taljat v Sloveniji nima prave konkurenc. Letošnja sezona bo zanju posebna, a ne samo zaradi olimpijskih iger.

Poleg Benjamina Savška sta si nastop na olimpijskih igrah dokončno zagotovila tudi Luka Božič in Sašo Taljat. Luka po dolgem času ne bo imel dvojnega programa, saj so se mu izbirne tekme v kanuju enosedu povsem podrle, potem ko je končal na skupnem petem mestu.

Primorski kanuist je pred sezono poudarjal, da se dobro počuti in da je naredil velik korak naprej, a očitno je moral plačati davek izbirnih tekem. Vsi zatrjujejo, da so to stresne tekme in psihološko zelo naporne. "Je že moralo biti tako," je po tekmi dejal njegov dolgoletni trener Dejan Testen. Ta priznava, da je v ekipi malo grenkega priokusa. Zdaj je jasno, da se bosta Luka in Sašo lahko še bolj posvetila kanuju dvosedu.

Luka bo imel kakšno tekmo manj

Po izbirnih tekmah sta si vzela nekaj dni počitka, potem pa se bosta začela pripravljati na evropsko prvenstvo, ki bo čez slabe tri tedne v Liptovskem Mikulašu. Se bo njun program, potem ko je Luka izpadel iz reprezentance v kanuju enosedu, kaj spremenil? "Program ostaja enak, Luka bo imel samo kakšno tekmo manj na svetovnem pokalu. Ali bo to bolje za naju, ne vem. Po dolgem času bova spet v takšni vlogi, tako da bomo videli, kako se bomo vsi skupaj odzivali na to," je po zadnji izbirni tekmi povedal Sašo Taljat.

V nedeljo sta Đoni in Ljubo dosegla še en naslov državnega prvaka. In kako je Sašo videl vožnji zadnji dan izbirnih tekem?

Primorska kanuista bosta imela na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru zadnjo možnost nastopa. Mednarodni olimpijski komite je že pred časom odločil, da kanu dvosed ne bo več olimpijska disciplina. Namesto tega bodo v olimpijski program vključili kanuistke. Kako bo potekala njuna nadaljnja športna pot, še ne vesta. "O tem še ne razmišljamo. Načrt imamo zastavljen do konca olimpijskih iger, potem pa bomo videli. Lahko se zgodi, da bova prihodnje leto nastopila na domačem evropskem prvenstvu v Tacnu," je še povedal Taljat.

Posebnih načrtov za olimpijske igre nimata. Po evropskem prvenstvu v Liptovskem Mikulašu bosta za štirinajst dni odpotovale na priprave v Rio de Janeiro. Za tem bosta dva dni doma, nato pa že odpotovala na dve tekmi svetovnega pokala ... Čaka ju skratka precej pestra sezona.

Ne spreglejte