Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Ponedeljek,
26. 5. 2014,
10.23

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Alen Pajenk Luka Slabe odbojka slovenska odbojkarska reprezentanca poroka

Ponedeljek, 26. 5. 2014, 10.23

7 let, 12 mesecev

Zavrelo na relaciji Slabe – Pajenk: poroka dobila prednost pred reprezentanco

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Že pred začetkom turnirjem v Stožicah se je šušljalo, zakaj v ekipi ni Alena Pajenka, po njem pa se je začelo o tem govoriti tudi na glas. Bloker je pred reprezentanco izbral prijateljevo poroko.

Že pred začetkom drugega dela kvalifikacij nam je bilo čudno, da je že ob tako okrnjeni zasedbi na blokerski liniji (manjkata Vidič, Kamnik) slovenski selektor pozabil še na Alena Pajenka. Na Odbojkarski zvezi so sicer zapisali, da so razlog za odsotnost družinske obveznosti, na koncu pa se je izkazalo, da je Mariborčan odšel na poroko srbskega reprezentanta Marka Podraščanina, še lani soigralca pri Macerati.

Pajenk je bil sicer pripravljen v Stožicah Sloveniji pomagati na prvih dveh tekmah proti Poljski in Makedoniji, izpustil pa bi le tekmo z Latvijo, a na to nikakor ni pristal slovenski selektor Luka Slabe, ki je bil nad igralčevo prošnjo ne samo razočaran, pač zaradi nje vidno jezen. Pajenk je vseeno odšel na poroko, vskočil pa je mladi igralec Salonita Dane Mijatović.

"Treba bo ohladiti glave"

"Alenove poteze ne bom komentiral. Alen je vrhunski igralec, z njim imam korekten odnos, a se za ta konec tedna žal nisva mogla dogovoriti. Treba bo vse skupaj umiriti, ohladiti glave in se pogovarjati," je bil na to temo redkobeseden Slabe, ki ni niti zanikal niti potrdil, ali bodo, dokler bo on selektor, za Pajenka v prihodnje reprezentančna vrata zaprta: "O tem se bomo pogovarjali." Stik smo skušali navezati tudi z Alenom, a nam ga za zdaj še ni uspelo dobiti. Prepričani smo, da nam bo svoje videnje okrog vsega tega v kratkem podal tudi sam.

Vsekakor lahko razumemo slabo voljo selektorja, saj poteza Pajenka res ni bila v skladu s profesionalnim športom. Samo vprašamo se lahko, kako bi v tem primeru reagiral njegov klub. Najbrž bi sledile malce hujše sankcije.

Bomo videli, kako se bo stvar razpletla, a kolikor poznamo neomajnega Slabeta, je za kakšen dogovor zelo malo možnosti. Srčno upamo, da se motimo.

Ne spreglejte