Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
6. 1. 2019,
20.16

Osveženo pred

5 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,17

Natisni članek

Rok Marguč Gloria Kotnik Žan Košir Tim Mastnak

Nedelja, 6. 1. 2019, 20.16

5 let, 3 mesece

Zelena luč za nastop v Bad Gasteinu

Žan Košir je sprejel odločitev, Bad Gastein zamenjal z Moskvo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,17
Žan Košir Bad Gastein | Žan Košir se je na podlagi slalomskega treninga ta konec tedna odločil, da bo vendarle nastopil na prvem slalomu te sezone v Bad Gasteinu. | Foto Sportida

Žan Košir se je na podlagi slalomskega treninga ta konec tedna odločil, da bo vendarle nastopil na prvem slalomu te sezone v Bad Gasteinu.

Foto: Sportida

Deskar Žan Košir, trikratni dobitnik olimpijske kolajne, bo po premisleku vendarle nastopil na torkovi slalomski preizkušnji v Bad Gasteinu, so sporočili iz Smučarske zveze Slovenije. Slovenske barve bodo zastopali še Tim Mastnak, Gloria Kotnik, Rok Marguč, ki je tekmo ocenil kot pravi rodeo, in Črt Ikovic, ki bo ostal na prizorišču ter v četrtek in petek nastopil še na slalomski tekmi za evropski pokal.

Košir je v Bad Gasteinu že dvakrat zmagal (2013 in 2015) ter bil enkrat drugi (2014) in tretji (2013). | Foto: Sportida Košir je v Bad Gasteinu že dvakrat zmagal (2013 in 2015) ter bil enkrat drugi (2014) in tretji (2013). Foto: Sportida Torkov paralelni slalom v Bad Gasteinu na Solnograškem v Avstriji (18.45), kjer močno sneži, bo za deskarje prvi slalom v tej sezoni.

Tim Mastnak, zmagovalec prve tekme v novi sezoni (paralelni veleslalom v Carezzi), Rok Marguč in Gloria Kotnik so svojo udeležbo na tekmi potrdili že v petek na novinarski konferenci. Žan Košir, ki je zaradi zahtevnosti terena ter tradicionalno slabše pripravljene proge in posledično večje možnosti za obnovo poškodbe glede nastopa še kolebal, je odločitev o nastopu sprejel po slalomskih treningih ta konec tedna.

Če ujame ritem ...

"Na kratki progi bo treba najti pravo linijo in ujeti ritem. Če mi uspe, bomo lahko zadovoljni," je za spletno stran Smučarske zveze Slovenije napovedal Košir, ki je v Bad Gasteinu že dvakrat zmagal (dve zmagi ima tudi Dejan Košir). Zaradi bližine prizorišča je vedno lahko računal na zelo glasno domačo podporo. 

Namesto v Moskvo v ZDA

Košir bo 19. januarja nastopil še na veleslalomski tekmi na Rogli, slalomsko preizkušnjo v Moskvi konec meseca pa namerava izpustiti.

"Po slalomskih treningih ob koncu preteklega leta sem ocenil, da je Bad Gastein kot slalomska generalka za svetovno prvenstvo v ZDA primernejši od Moskve. Tudi zaradi same bližine prizorišča, ki mi omogoča, da zadnje snežne treninge in preostali protokol, kot so terapije in kondicijski trening, opravim doma," je svojo odločitev pojasnil Tržičan, ki bo v času moskovske tekme najverjetneje že v ZDA. Tja ga je na skupni trening pred svetovnim prvenstvom v Park Cityju (od 31. januarja do 10. februarja 2019) povabila ameriška reprezentanca.

deskarji
Sportal Deskarji na "rodeo", Košir bo o nastopu še razmislil

Slovenske barve bodo v Bad Gasteinu poleg Koširja zastopali še Rok Marguč, Gloria Kotnik, Tim Mastnak in Črt Ikovic. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Slovenske barve bodo v Bad Gasteinu poleg Koširja zastopali še Rok Marguč, Gloria Kotnik, Tim Mastnak in Črt Ikovic. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Optimizem v slovenskem taboru

Pred torkovo posamično in sredino ekipno tekmo (Slovenijo bosta zastopala Mastnak in Kotnikova) je glavni trener slovenske reprezentance Izidor Šušteršič zelo optimističen.

"S pogoji za delo na Rogli smo izredno zadovoljni. Konec preteklega in v začetku letošnjega leta smo se osredotočali na slalom. Vseskozi smo trenirali na 'naši' Jasi, le en dan smo se preselili v Simonhöhe, na 'domače dvorišče' Avstrijca Alexandra Payerja. Menim, da so prav vsi naši aduti dobro pripravljeni in dovolj izkušeni, da jih tudi morebitni slabši oziroma drugačni pogoji zaradi novozapadlega snega v Avstriji ne bi smeli ovirati na poti k novim uspehom," je povedal za SZS.

Ne spreglejte