Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
1. 6. 2011,
9.39

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sreda, 1. 6. 2011, 9.39

7 let, 12 mesecev

Zakonca Batagelj priplesala zmago v Blackpoolu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Šestinosemdeseti plesni festival v angleškem Blackpoolu je postregel s še tretjo slovensko zmago. V kategoriji "Amateur Latin" sta zmagala Jurij in Jagoda Batagelj.

Blackpool, ki med plesnimi poznavalci velja za "tekmo vseh tekem" in ki jo večina primerja s teniškim Wimbledonom, je letos ponovno pritegnil vso svetovno elito med plesalci standardnih in latinskoameriških plesov. Z zmago na tem tekmovanju se plesalci zapišejo v zgodovino, zato ni čudno, da večini plesalcev rezultat tukaj pomeni celo več kot uvrstitve na uradnih evropskih in svetovnih prvenstvih. Točno deset let po tem, ko sta naša najuspešnejša plesalca vseh časov, Andrej Škufca in Katarina Venturini, priplesala Sloveniji prvo zmago na tem prestižnem dogodku, sta v isti kategoriji "Amateur Latin" zmagala še Jurij in Jagoda Batagelj.

Letošnjo slovensko ekipo so sestavljali večinoma plesalci in plesalke iz skupine Fredidance pod vodstvom glavnih trenerjev Fredija Novaka in Daniele Škofic Novak. Poleg Jurija in Jagode Batagelj so bili med najuspešnejšimi še Damir Halužan z Anno Mashchyts ter Klemen Prašnikar z Aleksandro Averkievo, ki sta se oba uspela uvrstiti med 24 najboljših v članski konkurenci 295 latinskoameriških plesnih parov. Andraž Erzin in Anja Imamović sta se uvrstila med 24 najboljših v kategoriji latinskoameriških plesov do 21 let.

V prihodnjih dneh plesalce čaka še nastop v standardnih plesih med člani ter v latinskoameriških plesih med profesionalci. Med prvimi nas bosta predstavljala Miha Vodičar in Nadja Bičkova, med slednjimi pa Peter Majzelj z Majo Geršak ter Andrej Škufca z Melindo Torokgyorgy. Blackpoolski plesni festival oziroma "British Open" se bo zaključil v petek z nastopom profesionalcev v standardnih plesih, kjer bomo navijali za naša predstavnika - Domna Krapeža in Monico Nigro.

Ne spreglejte