Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
25. 7. 2011,
19.54

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Amir Khan Las Vegas

Ponedeljek, 25. 7. 2011, 19.54

8 let

Zab Judah nemočen proti Amirju Khanu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Minuli konec tedna se je v Las Vegasu odvil zanimiv unifikacijski dvoboj lahke velterske kategorije, v katerem je Britanec Amir Khan Američanu Zabu Judahu odvzel naslov različice IBF.

Olimpijski podprvak lahke kategorije iz Aten 2004 Amir Khan je tako naslovu svetovnega prvaka različice WBA dodal še IBF-ovega. Mladi, šele 24-letni britanski zvezdnik je 33-letnega ameriškega veterana premagal z nokavtom v 5. rundi, ko je Judaha zadel z močnim udarcem v trebuh, ta pa potem ni ujel sodnikovega odštevanja. Khanova šestindvajseta profesionalna zmaga – šesta v kategoriji lahki velter (do 63,5 kg), prej se je boril v lahki (do 61,2 kg) – pa je dodobra razjetila Judahov tabor, ki se je po porazu pridušal, da je bil Khanov odločilni udarec pod pasom, se pravi prenizek in zato nedovoljen. "Vsakdo, ki si je ogledal dvoboj, lahko potrdi, da je bil to nizek udarec. Mislil sem, da mi je sodnik dal čas, da pridem k sebi, kar naenkrat pa je zaklical 'konec'. Ničesar nisem razumel," se je po dvoboju, v katerem je Khan pokazal veliko več od nasprotnika, pritoževal Judah, medtem ko je Khan komentiral: "Udarec niti približno ni bil pod pasom. Bil je preprosto izjemen udarec in Zab, ki je odličen borec in ga tudi nadvse spoštujem, je šel na tla."

Khan (26 zmag, 18 KO, 1 poraz) je poznavalce boksa nekoliko presenetil z izvrstno predstavo, bil je izrazito boljši od prekaljenega Američana, ki ima sicer nadvse impresiven rezime. Judah (41 zmag, 28 KO, 3 porazi), petkratni svetovni prvak, se je v karieri namreč boril tudi s Floydom Mayweatherjem, Miguelom Cottom, Joshuo Clotteyjem, Coryjem Spinksom … Khan sedaj upa, da se bo lahko v naslednjem dvoboju pomeril z zmagovalcem septembrskega obračuna med Floydom Mayweatherjem in Victorjem Ortizom.

Ne spreglejte