Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
16. 8. 2009,
16.45

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Nedelja, 16. 8. 2009, 16.45

8 let

Za slovo še poraz proti Slovakom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je na zadnji tekmi odločilnega, tretjega kroga kvalifikacij za svetovno prvenstvo po ogorčenem boju izgubila še s Slovaško z 2:3.

Zadnje srečanje turnirja na Poljskem slovenski reprezentanci ni več moglo prinesti nastopa na svetovnem prvenstvu prihodnje leto v Italiji. Selektor Gregor Hribar je tudi zato na obračunu s Slovaki priložnost v začetni postavi ponudil organizatorju igre Dejanu Vinčiču, kapetan Tine Urnaut je bil tokrat poleg Andreja Flajsa zadolžen za sprejem, na mestu korektorja je zaigral Alen Šket, na poziciji blokerja Alen Pajenk in Dragan Radović, libero pa je bil tudi tokrat Sebastijan Škorc. Slovenski odbojkarji so bili vse do izenačenja na 18. točki ves čas v vodstvu, tudi tokrat so dobro sprejemali, znova pa so naredili malce preveč napak pri začetkih udarcih in neuspešno zaključevali napade. V zaključku niza, ko je bil pri Slovakih najbolj učinkovit Martin Nemec, so naši naredili preveč lastnih napak, tudi v zaključni točki niza, ki se je po Radovićevem udarcu v avt končal z zmago Slovakov s 25:23.

V drugem nizu so bili po začetnem vodstvu naših (3:0) Slovaki tisti, ki so bili večji del v prednosti, tudi zaradi napak naših pri začetnih udarcih (v tem nizu so jih naredili 8). Kljub napakam je Slovenija uspela priti do izenačenja na 22. točki in niz se je spet odločal v končnici. Po bloku Pajenka Nemcu, so izbranci Gregorja Hribarja povedli za točko, sledilo je novo izenačenje, do katerega so nasprotniki prišli tudi z malce sreče, vendar pa se zgodba iz prvega niza tokrat ni ponovila, Pajenk in Radović sta bila zaslužna za odločilni točki drugega niza, ki so ga naši dobili s 25:23.

Slovaki so po dobrem začetnem udarcu Sopka in napakah naših povedli s 4:1, prednost pa držali tudi ob prvem tehničnem odmoru (8:6). Slovenci so v nadaljevanju zapravili dva protinapada, ki bi jim lahko prinesla vodstvo, s slabim sprejemom pa so Slovakom omogočili, da so povedli s 13:10. Šket je zaostanek sicer zmanjšal na 12:13, a nova napaka pri začetnem udarcu, tokrat Urnauta, blok Flajsu in uspešno realiziran slovaški napad so pomenili vodstvo nasprotnikov s 16:12. Hribar je Flajsa zamenjal s Pleškom, ki je z asom takoj poskrbel za zmanjšanje zaostanka, a kaj ko so Slovaki vrnili z enako mero in niz mirno zaključili na 25:21.

Z dobro igro v obrambi in nekaj uspešno zaključenimi protinapadi so slovenski odbojkarji dobro krenili v četrti niz, v katerem je v igri na sprejemu ostal Matija Pleško. Priigrali so si dve točki prednosti, z borbeno igro v obrambi, ki jo je z dobro zaključeno napadalno akcijo kronal Šket pa so naši povedli z 12:9. Pajenk je z blokom zaustavil Nemca, Radović pa je bil uspešen v napadu in Slovenija je na drugi tehnični odmor odšla s prednostjo 16: 2. Slovaki so z dobro igro ob mreži prišli do izenačenja, vendar so naši nato pritisnili s servisi (Šket in Pajenk), povedli s 23:20, Šket je priboril zaključno žogo za niz, ki jo je – za 25:21 izkoristil Matija Pleško.

Odločilni, peti, niz se niti najmanj ni začel po željah slovenskih odbojkarjev, ki so igrali slabo in Slovaki so povedli s 4:0 in 8:1. Po dobrih servisih Urnauta so naši znižali na 8:11, Pleško je z asom poskrbel za 11:13, vendar pa je Sloveniji zaradi slabega začetka zmanjkalo časa, da bi Slovake ujeli. Ti so tako niz dobili s 15:12 in se veselili zmage s 3: 2v nizih. Slovenski odbojkarji so tako tekmovanje zaključili na zadnjem, četrtem mestu v skupini, vzroke za poraz pa lahko iščemo tudi v (pre)številnih lastnih napakah, saj so Slovakom v petih nizih podarili kar 40 točk.

Ne spreglejte