Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Torek,
23. 10. 2012,
17.25

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

ACH Volley liga prvakov

Torek, 23. 10. 2012, 17.25

8 let

Z zmago privabiti čim večje število gledalcev

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V sredo bo šlo zares! Pred odbojkarji ACH Volleyja, ki jim gre vse kot po maslu v ligi MEVZA(4 tekme-4 zmage), je začetek lige prvakov. Njihov nasprotnik bo nemški podprvak Generali Unterhaching.

Slovenski prvaki so v dosedanjem poteku na uradnih tekmah zabeležili same zmage, štiri imajo v ligi MEVZA, suvereno pa so se uvrstili tudi v četrtfinale slovenskega pokala. Vse to pa lahko rečemo, da je bilo le ogrevanje pred pravim začetkom, pred začetkom lige prvakov, pred tekmovanjem, ki pomeni največ. V pretekli sezoni so "oranžni zmaji" z le dvema zmagama proti Budvanski Rivijeri, dosegli veliko manj kot se je pričakovalo. V tej sezoni prevetreni in prenovljeni kanijo doseči bistveno več. Za razliko od preteklih let bodo uvodno tekmo igrali pred domačini gledalci, katerih pa po prvih ocenah ne bo toliko kot si jo ekipa kot ACH Volley zasluži. Ve se, da je Slovenija publika, ki podpira in spremlja le najboljše, s povprečneži ne izgublja časa. Ne bomo rekli ali je to prav ali ne, a tako pač je. Najboljša reklama in vabilo za gledalce bi bila sredina atraktivna predstava in seveda zmaga proti Unterhachingu, ki v ligi prvakov igra že tretje leto zapored. To pa je seveda lažje reči, kot storiti, a v taboru ACH Volleyja so optimisti.

Unterhaching z ACH Volleyjem v boj za drugo mesto

Unterhaching je pred sezono v svoje vrste tako kot ACH Volley zvabil štiri igralce. Prišli so Matias Raymaekers, Konstatin Šumov, Jan Snippe in Patrick Steuerwald. Klub pa zapustila nemška reprezentanta Max Günthor (Friedrichshafen) in Denis Kaliberda, ki je zdaj soigralec Tineta Uranuta v italijanski Valentii. "Jutrišnja tekma bo zelo pomembna, sploh zaradi dejstva, ker je Macerata v skupini D najmočnejša. Menim, da se bomo ravno z ACH-jem borili za to drugo mesto v skupini. Za zmagovalca uvodne tekme sezone je to izredna popotnica za naprej v psihološkem smislu, zato je še toliko bolj pomembna. Če bi prinesli tri točke iz Ljubljane, bi bilo fantastično,'' je na tiskovni konferenci povedal kapetan in korektor Unterhachinga Christian Duennes. Slednji je igralec, ki dobi največ žog in je izredno nevaren. Lahko rečemo, da bo glavna in največja nevarnost za ACH Volley. K tem besedam je svoje dodal tudi trener nemške ekipe Mihai Paduretu: "Zavedamo, da bo jutri izjemno težka tekma, saj je ACH zelo izkušena ekipa. Macerata je res favorit v skupini, a če bo katera ekipa imela res dober dan, lahko pade tudi ta. Za jutri si želim le, da bi uživali v tekmi in da bi na koncu zmagala boljša ekipa."

Slabe: Tekma je pomembna, a še zdaleč ne odločilna

Kaj pravijo v taboru slovenskega prvaka. "Tudi sam sem mnenja, da so Italijani nesporni favoriti a zmago v skupini. Ostale tri ekipe pa se bomo borile za drugo mesto. Jutri je res začetek lige prvakov, ki je res da pomemben, a žogico je potrebno malce umiriti. Po prvi tekmo bo na sporedu še pet tekem, ne glede na to, kaj se jutri zgodi. Zmagala bo ekipa, ki bo bolj razpoložena in je bolje pripravljena. Tekma je pomembna, a še zdaleč ne odločilna. Zmaga bi bila lepa popotnica za naprej, a še zdaleč ne konec tekmovanja in dovoljenje za kakršnokoli evforijo," pravi glavni trener ACH Volleyja Luka Slabe, ki še izraža želja po čim večjem številu gledalcev. "Želim si velike podpore s tribun. Upam, da nam Ljubljančani in ostala Slovenija ostane zvesta in nas bo podpirala še naprej. Ti bi bila za nas res velika dodana vrednost, pred polnimi tribunami bi bilo res lepo igrati, ravno tako lepo, kot bi bilo pred praznimi Stožicami klavrno in žalostno. Upam, da se gledalci izkažejo in nas razveselijo s svojo prisotnostjo." Kart je bilo dan pred začetkom prodanih dokaj malo, veliko manj kot je navada za tekme ACH Volleyja. Mogoče se stanje izboljša v zadnjih 24 urah. S kakšnim rezultatom bi bil torej za uvod zadovoljen prvi mož ACH Volleyja: "Z zmago." S kakršnokoli? "Kakršnokoli."

"Za razliko od prejšnjih let igramo prvo tekmo pred domačimi gledalci. Moram reči, da čutimo malo pritiska. Unterhaching je kvalitetno moštvo, dobro sestavljeno in vodeno, a mi smo pripravljeni na njih in vemo, kako jih zaustaviti in od kje preti največja nevarnost. Cilj je eden in edini, domača zmaga," je za konec dejal kapetan ACH Vollleyja Andrej Faljs.

Tekma se bo v sredo v dvorani Stožice pričela ob 20.30. Povezovalni program in ogrevanja pa že veliko prej. Organizator obljublja, ne samo vrhunske odbojke, pač pa tudi veliko zabave, nagradnih nagrad in smeha, se pravi športni dogodek v pravem pomenu besede.

Ne spreglejte