Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
9. 5. 2013,
11.18

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Četrtek, 9. 5. 2013, 11.18

7 let, 12 mesecev

Vsaka kolajna bo prava dragocenost

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Madžarski Zalaegeszeg bo prizorišče dveh svetovnih prvenstev - članskega ekipnega, najprej pa bo od 11. do 15. maja tam mladinsko.

Udeleženci iz 18 držav se bodo potegovali za kolajne v ekipnem delu, tandemu, med mešanimi dvojicami, v sprintu ter v posamični konkurenci. Najboljši bodo prejeli odličja tudi v kombinaciji, za katero bosta štela dva najboljša izida iz ekipnega in posamičnega dela. Selektor naših mladih kegljačic Iztok Kovač bo imel na Madžarskem na voljo Patricijo Bizjak, Sašo Črep, Ines Kletečki in Anjo Forštnarič iz celjskega Lanteksa ter Anjo Bašek in Tino Kresevič (Pivka).

"Polovica je debitantk, Bašek, Bizjak in Črep pa že imajo izkušnje z velikih tekmovanj. Od naših deklet pričakujem dobro igro in kakšno kolajno. Tvegano je napovedovati, v kateri disciplini, toda po zadnjih rezultatih tekmovalk iz drugih držav, bi utegnile biti naše konkurenčne," je poudaril Kovač.

Moški selektor Franc Belcijan je za SP izbral Klemna in Tomaža Ivančiča (Litija), Danijela Lavriča (Novo mesto) ter še tri kegljače Izole Marka Varljena, Mateja Peternelja in Dušana Pavloviča.

"V našem moštvu nimamo izkušenega kegljača, vsi se bodo prvič spoprijeli z vrstniki na velikem tekmovanju. Zadnje skupne priprave so pokazale, da fantje iz dneva v dan bolje kegljajo. Seveda pa bi bilo odličje za nas izreden uspeh," je pred petkovim odhodom na Madžarsko povedal Belcijan.

Svetovno prvenstvo na montažnem objektu v dvorani v Zalaegerszegu, kjer je bilo leta 2004 evropsko prvenstvo za rokometašice, se bo začelo v soboto, 11. maja, z ekipnim tekmovanjem za dekleta, naslednji dan se bodo za ekipne kolajne potegovali kegljači. Potem bodo sledile še preostale discipline. Na zadnjem SP-ju pred dvema letoma v Sarajevu so Slovenci osvojili dve odličji, dekleta srebrno ekipno – zmagale so Slovakinje, naša moška ekipa je bila tretja za Srbi in Hrvati.

Ne spreglejte