Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
13. 8. 2013,
18.24

Osveženo pred

7 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

slovenska odbojkarska reprezentanca Luka Slabe priprave

Torek, 13. 8. 2013, 18.24

7 let, 11 mesecev

"Vrata reprezentance so odprta vsem, ki so na pripravah"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Priprave na septembrsko evropsko prvenstvo v odbojki na Danskem in Poljskem so v polnem teku. Slovenska izbrana vrsta se poti na Rogli, selektor je z videnim zadovoljen.

Slovenska izbrana vrsta se je za sklepni del priprav na EP zbrala 4. avgusta, strokovno vodstvo na čelu s selektorjem Luko Slabetom je pričakalo 22 igralcev. "Na Rogli imamo idealne pogoje. Mislim, da se živo srebro nikoli ni povzpelo čez trideset stopinj Celzija, vendar smo mi tako ali tako v glavnem v dvorani, ki je lepo ohlajena, tako da so pogoji na najvišji ravni in težko bi bilo verjeti, da so kje v Sloveniji še boljši," je nad pogoji za trening navdušen slovenski selektor.

Kolikor vložiš, toliko imaš

"V preteklih dneh sem na spletu bral intervju z Gregorjem Fučko, ki je dejal, da samo dopoldanski in popoldanski trening ni dovolj, če želiš vrhunskega športnika. Sam je tako vstajal že ob šesti uri in imel dodatni trening. To je vrhunski šport in kolikor vložiš vase, toliko imaš, a včasih tudi to ni dovolj. Tudi o tem smo se z igralci na prvem sestanku veliko pogovarjali. Poskušamo jim dopovedati, da je to naložba v njihova življenja, odbojko, šele tako ti morda, poudarjam morda, uspe. Verjamem, da se fantje tega sporočila zavedajo," še dodaja Slabe, ki bo prvi rez v kadru opravil po prijateljskih tekmah na Slovaškem, kamor bo del ekipe odšel 20. avgusta, druga osmerica, ki bo ostala doma, pa bo skupaj s tistimi igralci ACH Volleyja, ki niso v svojih reprezentancah, igrala prijateljske tekme v Mariboru proti reprezentancam Kameruna, Katarja in Avstrije.

Na pripravah raje kakšnega igralca več

"Vrata reprezentance so odprta vsem, ki so na pripravah. Če ne bi bilo tako, jih tukaj ne bi bilo 22 in tudi ne bi bilo pošteno do njih. Prav vsi imajo enake možnosti, da zaigrajo na evropskem prvenstvu, verjetno pa se bomo po prihodu iz Slovaške odločili, s katerimi 14, 15 igralci bomo nadaljevali priprave. Drugi bodo šli v svoje klube in se v primeru poškodb ali če bo strokovno vodstvo reprezentance ocenilo, da jih potrebujemo, še vedno lahko vrnejo v reprezentanco. Da imamo na voljo večje število igralcev, se je za dobro pokazalo že v kvalifikacijah za SP in dodatnih kvalifikacijah za EP, ko se je poškodoval Gregor Ropret in je namesto njega v ekipo prišel Jan Brulec, ki je bil ves čas z nami. Na to smo takrat tudi mislili in zato odločitev, da bomo na pripravah raje imeli kakšnega igralca več, kot je to dovoljeno na tekmovanjih."

Igrišče bo določilo kader za EP

Pred dobrimi štirinajstimi dnevi so slovenski odbojkarji končali petdnevni pripravljalni ciklus, nato so 14 dni delali po individualnem programu. Pa so tudi resnično delali? "Ne morem se pritoževati. Delajo zavzeto, nekateri napore prenašajo težje od drugih, razlogi za to pa so različni. Morda so nekateri vendarle nekoliko slabše pripravljeni, drugi še niso navajeni takšnih dolgotrajnejših naporov, toda na koncu bo igrišče tisto, ki bo vse pokazalo. Tistemu, ki ne bo dovolj dobro pripravljen, bo na igrišču upadla zbranost, delal bo napake, toda časa za končne odločitve, kdo bo šel na evropsko prvenstvo, je dovolj."

Pred nadaljevanjem priprav naj še dodamo, da so vsi igralci zdravi, kar pomeni, da je Alen Pajenk prebolel virozo, Alen Djordjevič Kamenik pa tudi nima več težav s stegensko mišico. Naj tako tudi ostane.

Ne spreglejte