Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
18. 12. 2013,
16.17

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Vladimir Kličko Vitalij Kličko

Sreda, 18. 12. 2013, 16.17

8 let

Vladimir Kličko želi bratov šampionski pas vrniti v družino

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Ukrajinski boksarski šampion težke kategorije Vladimir Kličko je sporočil, da želi pas prvaka po verziji WBC vrniti v družino.

Le dan po tem, ko se je njegov starejši brat Vitalij odrekel pasu svetovnega prvaka, ker bo prihodnje leto kandidiral za predsednika Ukrajine, je Vladimir sporočil, da želi pas prvaka po verziji WBC vrniti v družino. "Seveda je moj cilj, da vrnem naslov po verziji WBC v družino Kličko," je sporočil 37-letnik, svetovni prvak po verzijah WBA, IBF, WBO in IBO. Če mu uspe, bo postal prvi boksar, ki bi imel vse največje šampionske pasove v težki kategoriji po Britancu Lennoxu Lewisu iz leta 1999. Edini manjkajoči pas bi sicer lahko osvojil že prej, a bi se za to moral udariti z bratom, česar pa nista želela.

tem, ko je mlajši Kličko obelodanil, da ga zanima naslov WBC, bi se zdaj njegov najverjetnejši izzivalec, Kanadčan Bermane Stiverne, lahko udaril za pas proti Američanoma Chrisu Arreoli ali Deontayu Wilderju, nato pa bi ga čakal ukrajinski boksar.

Vitalij Kličko je vrnil šampionski pas, saj se namerava osredotočiti na boj v ukrajinski politiki. Mednarodna boksarska zveza WBC je vodji ukrajinske opozicije izkazala posebno čast, saj mu je dodelila naziv častnega svetovnega prvaka po verziji WBC, kar pomeni, da se bo lahko, če se bo še kdaj odločil, znova vrnil v ring in postal izzivalec novega prvaka za naslov.

"Moj brat bo skrbel za prihodnje športne uspehe. Ponudba zveze mi daje teoretične možnosti, da se vrnem v ring, vendar si tega trenutno ne predstavljam," je povedal Vitalij Kličko, ki je na zadnjem dvoboju, septembra lani, s tehničnim nokavtom premagal Nemca Manuela Charro in ubranil naslov.

Ne spreglejte