Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
24. 9. 2008,
17.24

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sreda, 24. 9. 2008, 17.24

7 let, 12 mesecev

Vecko: Kitajci so nas navdušili

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Gorazd Vecko, trener slovenske namiznoteniške reprezentance invalidov, je za Sportal spregovoril o svojih vtisih s paraolimpijskih iger v Pekingu.

Veckova varovanka Mateja Pintar je v Pekingu osvojila bronasto medaljo, kar je po zlatu v Atenah njena druga medalja na paraolimpijskih igrah. "Bronasta medalja v deželi namiznega tenisa je za Slovenijo velik uspeh. Sicer nismo ubranili zlata iz Aten, ampak za nas ta bron velja toliko kot zlato, če vemo, da je Kitajska pobrala kar 70 medalj v namiznem tenisu. V skupinah smo imeli tako pri ženskah kot pri moških zelo težke žrebe. Moramo vedeti, da je Mateja denimo dvakrat zaostajala z 0:2, pa je nato dvoboj obrnila v svojo korist. Lahko bi se zanjo vse skupaj končalo že mnogo prej," je bil z izkupičkom svoje najboljše namiznoteniške igralke zadovoljen Gorazd Vecko.

Hrastničan je znan po tem, da se zelo vživi v igre svojih varovank. "Srce mi je ob nekaterih napetih dvobojih bilo zelo pospešeno, tako da sem ekipnega zdravnika bolj potreboval jaz kot pa športniki," je malo za šalo, malo zares dejal Vecko in dodal: "Na prvenstvih zelo čustveno dojemam igre svojih tekmovalcev. Ti mi takrat pomenijo toliko kot lastni otroci."

"Nogometno" vzdušje na namiznoteniških preizkušnjah

"Vprašanje, če bom še kdaj doživel takšno vzdušje, kakršnemu smo bili priča v Pekingu. Bilo je res nenormalno, saj je namizni tenis je vsak dan spremljalo od 6000 do 7000 gledalcev, tudi ostale dvorane pa so bile vseskozi razprodane. Razlika je tudi v navijanju, saj je to na Kitajskem povsem drugačno kot v Evropi. V Evropi navijajo po točkah, nato nastopi tišina in tako naprej, na Kitajskem pa bučno navijajo vseskozi. Tudi vstopnic se denimo skoraj ni dalo dobiti za spremljanje namiznoteniških dvobojev. Moral sem celo prositi šefa tekmovanja, da so lahko nekateri slovenski navijači prišli na tekmo podpirati naše tekmovalce. Je pa krasno igrati pred polno publiko. Mateja je imela po zadnjem dvoboju – ne vem sicer, če so vedeli, da je osvojila bronasto medaljo – takoj 150 ljudi okrog sebe, kar je bilo zanjo in za šport invalidov nekaj povsem novega. Organizator se je izkazal, ljudje so bili prijazni, bilo je res fenomenalno in bili smo presrečni," je bil navdušen Vecko, ki je dejal, da je za slovenske paraolimpijce tokrat poskrbela tudi država, saj so dobitniki medalj prejeli iste nagrade kot dobitniki medalj na olimpijskih igrah, kar je bilo prvič, odkar igrajo na velikih tekmovanjih.

Ne spreglejte