Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
18. 7. 2015,
22.23

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

odbojka evropska liga Slovenija Hrvaška Maribor

Sobota, 18. 7. 2015, 22.23

7 let, 12 mesecev

Varovanci Andree Gianija zanesljivo premagali Hrvate

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Slovenska moška reprezentanca je v tretji tekmi evropske lige v Mariboru premagala Hrvaško s 3:0 (22, 19, 21). Ekipi se bosta v nedeljo pomerili še enkrat.

V težkih razmerah - v dvorani je bilo soparno - so varovanci Andree Gianija zanesljivo prišli do osme zmage v desetih medsebojnih tekmah s Hrvati. Tokrat niso imeli najboljšega sprejema, tudi servis je bil slabši kot na prejšnjih tekmah, toda to Hrvatom, ki so nastopili v nekoliko nepričakovani postavi (brez prvega organizatorja igre), ni pomagalo, da bi lahko računali na uspeh.

Slovenci so zelo dobro igrali v obrambi, tako v polju kot tudi na bloku, napad je bil iz točke v točko bolj zanesljiv, posledica je bila zanesljiva zmaga.

Slovenci, ki so tekmo spet začeli brez kapetana Tineta Urnauta, so prvi niz dobili, a ne brez težav. Servis na začetku ni stekel, do izida 6:6 so pri začetnem udarcu naredili kar štiri napake. A ko so začeli s servisom nekoliko manj tvegati, se je odprlo.

Blok Alena Pajenka je pomenil vodstvo 9:6, po bloku Dejana Vinčića je bilo že 13:7. Gostujoči trener Igor Simončić je poskušal z odmori in menjavami, s tem mu je uspelo poslabšati zbranost Slovencev, njegovi ekipi pa ujeti priključek.

V končnici so se približali na 22:23, toda napaka pri servisu in na koncu blok Danijela Koncilje sta pomenila, da je niz pristal v rokah Slovencev.

Ti so prevzeli pobudo tudi v drugem nizu, po točki Klemna Čebulja so že vodili s 13:9. Toda več kot očitno je, da v enakem ritmu niza še ne zmorejo odigrati.

Gosti so se po zaslugi slabšega slovenskega sprejema hitro približali na točko zaostanka, zadnjič so minimalno zaostajali pri zidu 16:17.

Nato je zablestel slovenski blok, Mitja Gasparini in Koncilja sta z njim poskrbela za vodstvo 21:15.

Hrvati so se še približali na dve točki zaostanka 19:21, toda servisi Šketa in zanesljiva igra v napadu so bili dovolj za štiri točke zaporedoma in vodstvo 2:0.

Tretji niz ni bil dosti drugačen od prvih dveh. Gostitelji so ob dobri igri v napadu, kjer Šket, Gasparini in Čebulj niso delali napak, ves čas večali prednost, po dveh atraktivnih točkah Čebulja so povedli z 18:11.

Po tem rezultatu je selektor Giani v igro na mesto korektorja poslal Tončka Šterna in sprejemalca Jana Klobučarja, gosti so se nekoliko približali, a Klobučar je na koncu rešil težave, tako da je zmaga ostala doma.

Ne spreglejte