SiolNET. Sportal Drugi športi
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Valilnica talentov in tri medalje

3

termometer

Slovenska plavalna reprezentanca je pred prihajajočim EP v Franciji, ki bo potekalo od 22. do 25. novembra, predstavila pričakovanja. Glavna aduta Peter Mankoč in Damir Dugonjič nista bila prisotna.

Zdesetkano slovensko reprezentanco bo v francoskem Chartresu zastopalo 17 plavalcev. Od tega kar šest debitantov - John Peter Stevens, Pia Pavlič (oba Triglav), Nejc Zupan (Ljubljana), Gaja Natlačen (Fužinar), Žiga Cerkovnik (Velenje) in Lucija Kous (Inles Ribnica). Zaradi težav z zdravjem bosta prvenstvo izpustila Anja Klinar in Robert Žbogar. Klinarjeva bo izpustila tudi SP prihodnji mesec. Manjkala pa bosta tudi Matjaž Markič, ki se za EP v Barceloni pripravlja v Trstu, saj celotna Primorska ne premore enega odprtega bazena, ter Sara Isaković, ki pavzira.

Tudi tokrat se največ pričakuje od Petra Mankoča, ki je posebna zgodba plavalca v kratkih bazenih (na 100 m mešano ima že 10, skupno pa kar 22 medalj, od tega polovico zlatih), ter od Damirja Dugonjiča. Mankoč se novinarske konference ni udeležil zaradi priprav v državi, kjer bo EP, Dugonjič pa bo v torek iz ZDA pripotoval v Evropo.

Novi-stari predsednik Miran Kos je plavalcem zaželel čim boljše uvrstitve in pozval izkušene plavalce, da pomagajo mlajšim. Cilje je predstavil selektor Roni Pikec. "To prvenstvo jemljemo tudi kot nekakšno valilnico talentov, zato je precej mladih obrazov. Kar se tiče medalje, lahko realno pričakujemo dve do tri. Izstopata Mankoč in Dugonjič, med kandidati pa sta tudi Anja Čarman in Emil Tahirovič," je povedal selektor in dodal, da bo skušal sestaviti tudi mešano štafeto. Se pravi po dva plavalca in plavalki. "To bo bolj ekshibicija, a videli bomo, kaj se bo zgodilo," dodaja Pikec.

Lani je reprezentanca na Poljskem osvojila tri medalje, osem finalov in devet uvrstitev do 16. mesta. Obenem bo to zadnje prvenstvo, ko bosta EP in SP v kratkih bazenih v istem koledarskem letu. Odslej bo namreč na leto po eno prvenstvo.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin