Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Nedelja,
14. 4. 2013,
19.36

Osveženo pred

3 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

ACH Volley Calcit Kamnik

Nedelja, 14. 4. 2013, 19.36

3 leta, 10 mesecev

V Tivoliju izjemna tekma, pravi derbi, na koncu srečnejši ''oranžni''

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Odbojkarji ACH Volleyja so se po četrtkovemu šoku v Kamniku vendarle pobrali in v finalni seriji državnega prvenstva znova povedli. V izjemni odbojkarski predstavi obeh so zmagali s 3:1 v nizih.

Čeprav domači v prvi ''šesterki'' tako kot na drugi tekmi niso začeli s prvo izbiro na podajalskem mestu, Gregorjem Ropretom, poškodba palca je bila očitno še prehuda, so odbojkarji ACH Volleyja začeli bolj podjetno. Po točki Alena Šketa za 3:2 je nato odlični korektor z nekaj izjemnimi servisi poskrbel, da je prednost hitro narasla. Podobno kot na prvi tekmi v Tivoliju so Kamničani dovolili Ljubljančanom, da pobegnejo. Prednost domačih na prvem tehničnem odmoru je bila pet točk (8:3), ta pa je v nadaljevanju tekme še rasla. Pri izidu 12:6 je gostujoči trener Marko Brumen zahteval prvo polminutno pavzo, ta je očitno imela želen učinek, saj so po odličnem serviranju Jana Planinca Kamničani skoraj priključili (13:11), kajpak reagiral je tudi domači trener, ki mu ni preostalo drugega, da malce umri svoje fante. ACH Volley je po tem pokazal všečno igro, si znova nabral nekaj prednosti (19:14) in ko smo že mislili, da je prvi niz dobljen, so trdoživi Kamničani znova ujeli priključek (21:19). Slabe je drugič pokimal sodnikom in sledila je še drugi odmor na njegovo zahtevo. Moreno je dobil navodila, da igra več preko sredine. In res, v nadaljevanju je dvakrat podal Rašiću, ki je povedel ACH s 23:20, bilo je tudi 24:11, nato pa je sledil šov Kamničanov. Najprej so po slabih napadih Šketa in Klobučarja, ko sta le za nekaj centimetrov zgrešila zadnjo črto, izenačili na 24:24, nato pa po fanatični borbi in nepopustljivosti na igrišču ter izjemnim pogumom v napadu zasluženo dobili prvi niz z 28:26.

ACH Volley: Ropret, na pomoč!

Po šoku ACH Volleyja v prvem nizu je Slabe drugega začel na vse ali nič. V igro je poslal tudi poškodovanega Ropreta. Tudi to na začetku drugega dela ni preneslo želenega učinka. Če smo ponavadi pri ''oranžnih'' fascinirani nad igro v bloku, so zdaj v tem elementu blesteli Kamničani. Ljubljančani niso udarili žoge, ki ne bi padla nazaj v igrišče, ali pa jo vsaj toliko zaustavili, da so jo v obrambi zlahka pobrali. Calcit je vodil do pete točke, na prvi tehnični odmor pa so po izvrstno odigranem ''pajpu'' Flajsa odšli domači (8:7). Prednost je v nadaljevanju le malce narasla, Ropret je le opazil, da imajo krajni napadalci veliko težav s kamniškim blokom, zato je začel igrati prek sredine, njegove podaje pa je izkoriščal razpoloženi Rašić. Prednost domačih je bila najvišja pri izidu 14:10, trmasti in nepopustljivi Kamnik pa je znova ''primaširal'' ob bok ACH-ju pri izidu 17:16. Če smo na prvi tekmi gledali uspavanko, na drugi v Kamniku za dva razreda boljšo odbojko, smo bili tokrat priča še za spoznanje boljši igri. Sprejemalci (Flajs, Klobučar) sta imela še vedno veliko težav v napadu, medtem ko so Kamničani bili zanesljivi. ACH Volley je spet povedel 21:17, tudi 24:21, Calcit je še zapretil s 24:23, nato pa je Brus začetni udarec poslal v avt in podaril niz ACH Volleyju.

Kamničani zapravili visoko prednost

Tretji niz so bolje odprli domači odbojkarji. Z dvema blokoma za 3:1 je poskrbel kapetan Flajs, do prvega tehničnega odmora so prednost povečali še za točko, potem pa je na začetni udarec prišel Žiga Štern in težave na sprejemu domačih so se začele in posledično prednost kopneti, še več, Kamničani so povedli z 9:8. Popuščali niso ne eni ne drugi in temu primeren je bil tudi rezultat, ki je bil ves čas izenačen, vse do 18:16, ko je z odličnim blokom za vodstvo dveh poskrbel Stavbar. To prednost je Kamnik držal do rezultata 20:18, potem pa je Šket žogo poslal še v avt. Nihče v Tivoliju ni mogel verjeti kaj se dogaja, a Calcit je bil blizu osvojitve drugega niza. Kot smo že dejali, že do tega trenutka smo gledali odlično predstavo, a končnica tretjega niza je bila res infarktna. Kamničani so že vodili 24:22 in imeli dve zaključni žogi. Najprej je napako pri podaji storil Planinc, potem pa je odbitek po bloku po udarcu ''Pokija'' s ''povalko'' neverjetno ujel Ropret, kar je pomenilo izenačenje na 24. Izjemen povratek je očitno dvignil tudi Flajsa, ki je v naslednji akciji serviral as, niz pa je z blokom nad Brusom priboril ''nebotičnik'' Vidič (27:25).

Vodili za sedem, na koncu trepetali...

Izjemno borbo na obeh straneh se je prenesla tudi v četrti niz. Gledali smo derbi, ki si ga moški finale nedvomno zasluži. Dvoboj pa ni potekal le na igrišču, pač pa tudi na tribunah, nekajkrat smo videli negodovanje nad sodniškimi odločitvami, skratka vse, kar sodi na pravi derbi, obračun, kjer so prisotna taka in drugačna čustva. Ni skrivnost, da imajo Kamničani imensko slabšo ekipo, a to se na tekmi v Tivoliju ni poznalo. Veš čas so dihali za ovratnik favoriziranemu tekmecu, vodili tudi do izida 8:7, nato pa so domači po neugodnih servisih Vidiča in izjemnimi bloki povedli z 13:8, na drugi tehnični odmor pa so odšli s prednostjo 16:9. Kamničanom je povsem popustila zbranost, tako na sprejemu kot tudi v napadu, ACH Volley pa je imel prosto pot do zmage. Še enkrat lahko napišemo, saj ni res, pa je, toda Kamničani se niso predali in proti koncu niza še enkrat več ogrozili Ljubljančane, približali so se le na točko zaostanka 20:19, 21:20, 22:21, z blokom trojke Flajs, Rašić, Ropret so domači povedli s 23:21, kar je bila na koncu tudi odločilna prednost ACH Volleyja (25:22).

ACH Volley zdaj vodi z 2:1 v zmagah in bo imel v torek v Kamniku prvo zaključno žogo za osvojitev jubilejnega desetega naslova državnih prvakov. Zmaga na tretji tekmi s 3:1 zgleda dokaj suverena, a ni bilo tako. Lahko rečemo, da so imeli domači tudi veliko sreče, a to nikakor ne zmanjšuje uspeha. Saj veste, kako pravijo, sreča spremlja hrabre.

Ne spreglejte