SiolNET. Sportal Drugi športi
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

V Solkanu načrtujejo tudi posodobitev proge

2

termometer

Potem ko je Mednarodna kajakaška zveza (ICF) v Parizu po uspešni predstavitvi kandidature za gostitelja svetovnega prvenstva v spustu izbrala Solkan, so se iz Francije vrnili slovenski predstavniki.

Izrazili so navdušenje nad izborom zveze ICF, ki je v konkurenci petih kandidatov izbrala prvenstvo na reki Soči.

Iz Pariza so se vrnili župan občine Nova Gorica Matej Arčon, predstavnik kluba Soške elektrarne Branko Brezigar in generalni sekretar Kajakaške zveze Slovenije (KZS) Jakob Marušič, ki so pred upravnim odborom zveze ICF uspešno predstavili kandidaturo za SP 2013. "Med petimi kandidati iz ZDA, Italije, Švice in Španije smo bili izbrani tudi zaradi odlično izpeljanih tekmovanj v preteklosti," so prepričani pri KZS.

"Za Solkan je to pomembno tekmovanje. Člansko svetovno prvenstvo je nekaj drugega kakor tekmovanja v mladinskih konkurencah. Za nas je to nov izziv in zdaj smo dolžni kajakaški center v Solkanu še bolje urediti in opremiti. Sočasno je to za nas priznanje za vsa do sedaj izpeljana tekmovanja na vseh ravneh," je po razglasitvi izidov povedal Brezigar, novogoriški župan pa je zadovoljen poudaril: "Svetovno prvenstvo je za nas velika čast in dokaz, da kajakaški center v Solkanu dobro deluje in postaja svetovno pomemben kajakaški center, ki ga uporablja vse več tekmovalcev za treninge in tekmovanja."

"Leto 2013 je za nas odlična priložnost, da v Solkan pripeljemo najboljše kajakaše in kanuiste in upamo, da se bo prvenstva udeležilo tudi več nosilcev olimpijskih odličij z iger v Londonu 2012. Spust sprint je namreč disciplina, ki povezuje tako slalom na divjih vodah kakor kajak na mirnih vodah in tekmovanja se udeležujejo oboji, saj je zaradi enostavnosti pravil in hitrosti najatraktivnejša kajakaška disciplina," meni Marušič.

Kajakaška proga v Solkanu se bo v naslednjem letu posodobila. Prireditelji finalne vožnje načrtujejo v večernih urah v soju žarometov, kar bo še popestrilo zanimivo tekmovanje in prvenstvo discipline, ki postaja vse bolj priljubljena, so še sporočili iz KZS. Že leta 2012 bodo na reki Soči gostili mladinsko evropsko prvenstvo v spustu ter EP mladincev in mlajših članov v slalomu.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin