Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
8. 7. 2012,
21.02

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Nedelja, 8. 7. 2012, 21.02

8 let

Uspešna generalka pred OI za Dugonjića in Klinarjevo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V nedeljskem programu mednarodnega plavalnega mitinga v Radovljici, sta med Slovenci dobro formo potrdila Damir Dugonjić in Anja Klinar, ki sta zanesljivo slavila v svojih disciplinah.

Klinarjeva je nedeljo začela z najboljšim letošnjim dosežkom na 200 mešano (2:15,76), nato pa zbrala še dovolj moči za zmago in uspešen test v svoji "drugi" olimpijski disciplini na 200 delfin (2:11,14).

"Računam na še kar velik napredek, a te tri tedne pred igrami moram dvigati intenzivnost na treningih in potem to pokazati še na tekmi. Doslej mi to na velikih tekmah ni najbolje uspevalo in pogosto nisem bila zadovoljna z izidi. Tukaj na mitingu so zelo dobri, boljši kot prejšnja leta in pred igrami sem optimistična," je v Radovljici menila Jeseničanka.

Zelo zadovoljen je bil tudi Damir Dugonjič, ki si je v Radovljici želel dosežek okrog 1:02, z 1:02,21 pa se je ob slabem prihodu v cilj približal tudi dosežku 1:01. "Zelo sem zadovoljen z izidom in plavanjem, začetkom in stopnjevanjem na drugih 50 metrih. Pred štirimi leti sem tukaj plaval 1:03,7, nato na igrah 1:00 in zdaj upam, da se bom v Londonu spustil pod eno minuto." Še boljši izid Dugonjič pričakuje že prihodnji teden na mitingu v Beogradu.

Izid 2:00,02 na 200 delfin je bil tudi razlog za veselje Robija Žbogarja: "Izid je zelo dober in to sem tudi pričakoval. Zelo dobri so bili tukaj tudi drugi nastopi, sploh 400 mešano, kjer sem z 90 odstotki moči dosegel zelo dober izid, za 100 delfin sem bil malo preveč utrujen." Žbogar je nato osvojil še tretje mesto, kjer se je zmage veselil še en slovenski olimpijec Peter Mankoč, ki je bil tudi najboljši na 100 prosto.

Med slovenskimi olimpijci je bila Tjaša Vozel najboljša na 100 prsno. Ni skrivala, da je zelo utrujena: "Zelo sem zadovoljna, saj sem imela zadnjih 14 dni naporne treninge, včeraj še tekmo v Kamniku in zelo sem utrujena." Anja Čarman je bila najhitrejša na 200 hrbtno, Tjaša Oder pa na 400 prosto.

Tretje mesto je na 200 mešano osvojila še ena olimpijka kranjskega Triglava Tanja Šmid, ki pa ni bila povsem zadovoljna z izidom: "S tem nastopom nisem zadovoljna. Res pa je, da nisem nič pričakovala, zdaj sem začela spuščati in to je bil le trening." Zadnji predolimpijski test bo imela prihodnji teden v Beogradu. Brez stopničk pa je ostala Sara Isaković, ki je bila četrta na 50 delfin in peta na 100 prosto.

Med tujini reprezentanti je blestela beloruska svetovna prvakinja na 100 prosto Aleksandra Herasiumenja, ki je 100 prosto preplavala v 54,70 sekunde, kar daje slutiti nov velik dosežek tudi v Londonu, najboljša pa je bila tudi na 50 delfin.

Ne spreglejte