Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Sreda,
17. 8. 2011,
7.22

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Tine Urnaut

Sreda, 17. 8. 2011, 7.22

8 let

Urnaut vabi slovenske navijače v Avstrijo

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Kapetan slovenske moške reprezentance Tine Urnaut si na prihajajočem evropskem prvenstvu želi dobre predstave s strani Slovenije, glede na bližino Dunaja, pa tudi veliko število slovenskih navijačev.

V začetku avgusta so se po dvotedenskem oddihu odbojkarji znova zbrali v Mariboru, kjer so začeli z intenzivnimi treningi in zadnjim valom priprav na vesel dogodek, ki se bo začel 10. septembra v Avstriji in na Češkem : ''Mislim, da smo se po končani evropski ligi, ko smo imeli dva tedna prosto, dobro spočili, tako fizično kot psihično, in si nabrali novih moči. Sedaj pa spet delamo s polno paro. Velik poudarek je ponovno na fizični pripravi. Vmes smo nekajkrat tudi tekli po poteh pod Pohorjem in s tem pridobili nekaj na vzdržljivosti. Pred nami je val pripravljalnih tekem, na katere mislim, da smo dobro pripravljeni in da bomo do EP na vrhuncu svojih moči.''

Manj poškodb, bolj kakovosten trening

Kapetan Urnaut po virozi, ki ga je priklenila na posteljo v začetku avgusta in je sedaj povsem pozabljena, že počasi normalno trenira: ''Po gnojni angini počasi prihajam k sebi in bom vsak čas normalno treniral. Razen nekaj mikro poškodb drugih težav v ekipi ni in je situacija mnogo boljša kot je bila med evropsko ligo. Na vsakem treningu je 16 kakovostnih igralcev, s tem pa se dvigne tudi nivo kakovosti treninga.'' Po odigranih tekmah z Izraelom, Kanado in Kamerunom se bo Slovenija odpravila na močen turnir v Katar, kjer se bo pomerila z Egiptom in Iranom.

Srbija favorit, a proti njim brez bele zastave

Kot najbrž vsi, ki so trenutno na reprezentančni akciji, se tudi mladi Korošec zaveda pomembnosti tega prvenstva in je trdo odločen prekiniti ''črni niz'' Slovenije na EP: ''Naši nasprotniki v skupini A so zelo dobre reprezentance. Tudi proti Srbiji se ne bomo vnaprej predali. Če pokažemo tisto svojo optimalno igro, bi se dalo igrati tudi proti njim. Tudi na tekmi z Avstrijo in Turčijo bo treba iti maksimalno skoncentrirano in prva zgodovinska zmaga bi morala priti v naše roke.''

Slovenijo, ki jo poleg turnirja v Katarju, čakata še dva turnrja - eden bo v Mariboru, drugi pa tik pred začetkom prvenstva v Franciji. Odbojkarji bodo uvodno tekmo odigrali 10. septembra proti domači Avstriji na Dunaju. Avstrijska prestolnica je od Slovenije oddaljena nekaj manj kot 400 kilometrov, če gremo iz Ljubljane, in okoli 260, če gremo iz Maribora. Ravno to bi lahko na evropsko prvenstvo privabilo veliko število slovenskih navijačev, katere se v čim večjem številu želijo tudi slovenski odbojkarji. ''Upam, da bomo imeli na Dunaju čimbolj številno podporo s tribun. Tako bi nam bilo mnogo lažje. Za tisti, ki imate radi odbojko, je to res ena lepa priložnost, da si ogledate takšen velik dogodek, zraven pa še stiskate pesti za slovensko reprezentanco, je navijače pozval Urnaut.

Ne spreglejte