Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Sobota,
31. 12. 2016,
7.31

Osveženo pred

7 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,18

Natisni članek

UFC 207 Amanda Nunes Ronda Rousey

Sobota, 31. 12. 2016, 7.31

7 let, 3 mesece

UFC 207, Las Vegas

Brazilka pokvarila vrnitev kraljice UFC in jo ponižala #video

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,18
Ronda Rousey Amanda Nunes UFC 207 | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Brazilka Amanda Nunes je brez težav ubranila naslov svetovne UFC-prvakinje v bantamski kategoriji, potem ko je že v prvi rundi odpihnila nekdaj strah in trepet Rondo Rousey. Sodnik je po izjemni prevladi in številnih prejetih udarcih moral že po 48 sekundah prekiniti borbo.

V Las Vegasu smo bili priča novemu spektaklu v UFC. Glavna zvezda tokrat ni bi Conor McGregor, ki uživa na zasluženem oddihu, pač pa nekdanja najbolj smrtonosna ženska na svetu Ronda Rousey.

Američanka je po 13 mesecih premora skušala spet postati kraljica v bantamski kategoriji, a ji ni uspelo. Brazilka je bila veliko premočna in že po nekaj sekundah se je videlo, da ji Američanka ne bo kos. Že kmalu po začetku borbe ji je naredila toliko škode, da se lahko Ronda le sodniku zahvali, da je brazilska levinja ni še bolj ranila.

Nunesova: Pozabite na Rondo. White: Ljudje so jokali.

"Vedela sem, da jo bom razbila. Zdaj sem dokazala vsem, da sem najboljša na svetu," ni skrivala veselja 28-letna Brazilka. "Pozabite na Rondo. Zdaj se bo upokojila in bo začela snemati filme. Amanda Nunes je levinja," je dodala.

Kako velik šok je bil vnovičen poraz za vse ljubitelje UFC, ki se jih je v T-Mobile Areni v Las Vegasu zbralo skoraj 20 tisoč, je priznal tudi predsednik Dana White. "Ljudje so jokali, ko so zapuščali areno," kar daje vedeti, kako veliko ime je še vedno Rouseyjeva.

''Nihče ne ve, kaj bo prinesla prihodnost. Ronda bo zdaj potrebovala nekaj časa za razmislek, dejstvo pa je, da je bogata in se ne rabi več pretepati. Je zelo tekmovalno dekle, a bomo videli," ni prav nič optimističen White.

Ko se nate spravi brazilski tank:

Bo Ronda Rousey po novem porazu končala kariero?

  • Da.
    81,11 %
    292 glasov
  • Ne.
    18,89 %
    68 glasov
Oddanih 360 glasov

Neverjetna prevlada, potem pa šok

Rouseyjeva je v tej kategoriji kot prvakinja kraljevala vse od leta 2012, ko je v Columbusu pas za najboljšo po predaji Mieshe Tate dobila že v prvi rundi.

Od takrat je nosilka olimpijskega odličja iz Pekinga in bronasta v judu do 70 kilogramov v treh letih kar sedemkrat uspešno ubranila naslov. S tekmicami je pometala in jih kot po pravilu premagala že v prvih rundah. Edina, ki je v tistem izjemnem nizu v oktagonu z Američanko zdržala dlje, je bila njena rojakinja Tatova, a tudi njej je načrt maščevanja propadel v tretji rundi.

Američanka si je z dominantnostjo nabrala veliko navijačev in bila v tistem času vsaj tako priljubljena kot Conor McGregor, če ne še bolj.

A vsake serije je enkrat konec in zgodil se je tisti črn novembrski dan leta 2015, ko je Rouseyjeva naletela na premočno tekmico. Zanjo je bila usodna rojakinja in nekdanja prvakinja v boksu Holly Holm, ki je v drugi rundi poskrbela, da se je Rondi stemnilo pred očmi.

Ronda je naprej prejela močen levi direkt, vso omotično pa jo je nato pokopala brutalna brca v glavo, tako da je bilo serije konec.

Tako je Holmova končala kraljevino Rouseyjeve:

Smo jo gledali videli zadnjič?

Ronda jo je odnesla z zlomljeno čeljustjo in brez nekaj zob, še bolj kot telesne poškodbe pa je bolel ranjen ponos. Razmišljala je tudi o samomoru, a se je le nekako pobrala. Kako se bo 29-letna ameriška borka odzvala po drugem zaporednem porazu? Le malokdo verjame, da se bo po novem čustvenem šoku Američanka še kdaj vrnila v osmerokotnik.

Borilna kartica UFC 207:

Amanda Nunes - Ronda Rousey (bantamska)* TKO (1. runda)
Cody Garbrandt : Dominick Cruz  (bantamska) sodniška odločitev (48:46, 47:46, 48:46)

T.J. Dillashaw    -    John Lineker    (bantamska)            
Dong Hyun Kim    -    Tarec Saffiedine (velter)                
Louis Smolka    -    Ray Borg                
Johny Hendricks    -    Neil Magny                
Mike Pyle    -    Alex Garcia (velter)                
Antônio Carlos Júnior    -    Marvin Vettori    (srednja)            
Brandon Thatch    -    Niko Price (velter)            
Alex Oliveira    -    Tim Means (velter)

*boj za naslov prvaka

Ne spreglejte