Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
15. 10. 2011,
12.48

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Kohei Učimura svetovno prvenstvo

Sobota, 15. 10. 2011, 12.48

8 let

Učimuri še druga zlata kolajna prvenstva

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Japonec Kohei Učimura je na gimnastičnem svetovnem prvenstvu v Tokiu pred domačim občinstvom v prvi disciplini finalnega dne prišel do druge zlate kolajne prvenstva.

Potem ko je v petek še tretjič zapored osvojil najprestižnejši naslov, v mnogoboju, je bil v soboto najboljši tudi na parterju. V soboto je odšlo pet naslovov v pet različnih držav.

Japonski virtuoz Učimura (15,633 točke) je v finalu parterja ugnal olimpijskega prvaka na tem orodju, Kitajca Zou Kaija (15,500) na drugem mestu, tretje pa sta si razdelila nekdanji svetovni prvak Brazilec Diego Hypolito in Izraelec Alex Shatilov (oba po 15,466).

V preostalih dveh sobotnih finalih pa je Učimura naredil preveč napak, da bi se prebil na stopničke. Tako na konju, kjer je edini slovenski finalist letošnjega SP Sašo Bertoncelj po napaki končal na sedmem mestu, Madžar Krisztian Berki kot na krogih Kitajec Chen Yibing sta ubranila naslova svetovnih prvakov.

V ženskem delu tekmovanja je finale na dvovišinski bradlji dobila Rusinja Viktorija Komova, junakinja prvih olimpijskih iger mladih v Singapurju, ki je bila v četrtek zgolj za nekaj tisočink točke ob mnogobojski naslov. Na preskoku pa je zmaga vnovič odšla v Združene države Amerike. Branilko naslova Alicio Sacramone, ki se je poškodovala, je na svetovnem prestolu nasledila rojakinja McKayla Maroney. Za izjemen dosežek je na tem orodju poskrbela tudi olimpijska podprvakinja, Nemka uzbekistanskega rodu Oksana Čusovitina, ki je pri 36 letih osvojila še 11. kolajno s SP.

V nedeljo se bo z drugim finalnih dnem po orodjih prvenstvo v Tokiu, glavno kvalifikacijsko sito za nastop na olimpijskih igrah prihodnje leto v Londonu, tudi končalo. Za zdaj je že znano, katere reprezentance v moški in ženski konkurenci so si že izborile ekipni nastop na OI, po zadnjem dnevu pa bodo znani tudi vsi specialisti, ki si bodo prek finalov po orodjih pritelovadili olimpijske nastope.

Ne spreglejte