Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
9. 10. 2013,
18.07

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

ACH Volley Posojilnica Dob

Sreda, 9. 10. 2013, 18.07

8 let

Tivolley padel, Posojilnica dob ugnala "oranžne zmaje"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Odbojkarji ACH Volley so se v naprej odigrani tekmi 7. kroga lige MEVŽA v Tivoliju pomerili z enim izmed favoritov tega tekmovanja, Posojilnico Dob in izgubili z 2:3.

Slovenskim prvakom in branilcem naslova v srednjeevropski ligi generalka pred sredinim obračunom lige prvakov v Piacenzi ni uspela. Čeprav so vodili z 2:0 v nizih, so na koncu v derbiju glavnih kandidatov za naslov morali priznati premoč Posojilnici Dob, ki je letos še bolj slovenska kot v prejšnjih letih. Trener Ljubljančanov Luka Slabe ne more biti zadovoljen z igro, ki so jo pokazali njegovi varovanci, do izraza je spet prišla neuigranost in pa pomanjkljivost, na katero je pred sezono opozarjal, pomanjkanje kakovostnih blokerjev. Srbski reprezentant Milan Rašić ni imel ustrezne pomoči, na drugi strani pa je bil na tem zelo dober Danijel Koncilja, ki je dokazal, zakaj bi ga v Ljubljani nekateri raje videli kot njegovega brata Maria. Samo po blok točkah so avstrijski prvaki tekmo dobili s 17:10, Koncilja, ki se je hotel dokazati reprezentančnemu selektorju, jih je dosegel pet.

Prvi niz je gladko pripadel oranžnim zmajem, ki so vodili od začetka do konca. Ko so dobili tudi drugega, v katerem so sicer imeli pobudo, a v končnici že tudi zaostajali, je bilo malo tistih, ki bi mislili, da domači te tekme ne bi dobili. A nato so zaigrali slabše, prav nasprotno pa gostje, ki so niz brez posebnih težav dobili težav dobili tretji in nato še četrti niz. Na začetku "tie breaka" pa so Ljubljančani že vodili s 5:1, toda prednost postopoma zapravljali, končnica pa je pripadla gostom.

Dobra stvar tekme je zelo solidna predstava hrvaškega korektorja Anđelka Ćuka, ki je bil z 31 točkami najučinkovitejši igralec tekme, tudi servis, kljub velikemu številu napak, ni bil slab, sprejem pa bi lahko bil boljši.

Ne spreglejte