Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
28. 4. 2014,
21.49

Osveženo pred

3 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

slovenska odbojkarska reprezentanca Luka Slabe priprave Matevž Kamnik Andrej Flajs

Ponedeljek, 28. 4. 2014, 21.49

3 leta, 10 mesecev

Težave na blokerskem položaju: po Kamniku odpovedal še Vidič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V ponedeljek je priprave začela tudi slovenska moška članska reprezentanca in v dvorani Tivoli že opravila prvi trening.

Žal z njimi ne bo Alena Pajenka, Klemna Čebulja, Danijela Koncilje in Janija Kovačiča, ti se bodo pripravam pridružili pozneje, ne bo pa tudi, kot smo že poročali, Matevža Kamnika in tudi ne odbojkarja ACH Volleyja Andreja Flajsa in Mateja Vidiča, zadnji so se iz opravičljivih razlogov nastopu v državnem dresu tokrat odpovedali.

Vidič prenehal igrati profesionalno odbojko

"Na žalost na nobeno od teh odpovedi ne moremo vplivati. Kamnik bo verjetno moral na operacijo hrbta, Flajsu pa se je poškodba kolena vlekla že od priprav avgusta in je bila zanj vsa sezona bolj ali manj velika muka. Tudi odpoved Vidiča me ni presenetila. Glede na to, da je vse leto hodil v službo ter igral in treniral za ACH Volley, zdaj ni mogel dobiti treh mesecev dopusta. Matej se je na žalost moral posloviti od reprezentance in, kot je sam napisal v pismu meni in OZS, bo končal profesionalno igranje odbojke," je tri sicer boleče odpovedi komentiral slovenski selektor, ki na priprave ni klical nobenega novega igralca, v rezervi pa sta Mario Koncilja in Jan Kozamernik. Prav tako prvi dan na pripravah ni bilo Tončka Šterna, ki je šele v ponedeljek prišel iz Madžarske.

Dvanajsterica za kvalifikacije bo kmalu znana

Glede na to, da so na seznamu zdaj trije manj, Slabe kakšnega velikega manevrskega prostora nima, zato bo dvanajsterica, ki bo branila barve slovenske reprezentance v kvalifikacijah za EP, kmalu znana. "Pravzaprav je težko govoriti, da bo kakšen filter pri izboru tistih, ki bodo igrali v kvalifikacijah. S tremi odpovedmi se je seznam izoblikoval sam. Na Tončka Šterna, čeprav je na seznamu, v tem delu še ne računamo. V četrtek bo sicer igral, vendar se bo moral potem posvetiti šoli, saj ga čaka še matura, potem pa bo spet v reprezentanci. Največji 'filter' bo pri podajalcih, imamo štiri. To bo treba hitro rešiti, pri blokerjih se bolj ali manj ve, kako je, tudi pri sprejemalcih veliko izbire ni, pri korektorjih ni kaj veliko razmišljati," je še dodal Slabe.

Slovenska moška reprezentanca se bo do odhoda na Poljsko, z izjemo prijateljske tekme s Srbijo, pripravljala v ljubljanski dvorani Tivoli. Prvi teden priprav bodo dopoldanski treningi namenjeni fitnesu, popoldanski žogi, v četrtek pa bo del ekipe igral proti reprezentanci BiH, tekma bo za zaprtimi vrati. Prihodnji torek bodo Slabetovi izbranci imeli še zadnji prosti dan pred odhodom v Wroclaw, kamor bodo odpotovali 14. maja. Že dan pozneje jih čaka prva kvalifikacijska tekma proti zmagovalcu predkvalifikacijske skupine, v kateri so reprezentance Makedonije, Švedske, Gruzije in Azerbajdžana (turnir bo na sporedu od 9. do 11. maja v Strumici). V drugem krogu prvega kvalifikacijskega turnirja se bodo pomerili z Latvijo in zadnji dan še s Poljsko. Od 23. do 25. maja bo drugi kvalifikacijski turnir skupine A v Ljubljani, že takoj po njem pa bodo slovenski odbojkarji začeli priprave na evropsko ligo. Skratka, če bo vse po načrtu, bo slovenska moška reprezentanca aktivna do konca julija.

Ne spreglejte