Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
7. 4. 2012,
7.57

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

svetovni pokal

Sobota, 7. 4. 2012, 7.57

8 let

Telovadci v boj za finalne nastope

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Mesto Zibo na vzhodu Kitajske bo v soboto in nedeljo prizorišče prve in edine tekme gimnastičnega svetovnega pokala A v sezoni 2012, na kateri bo nastopila tudi sedemčlanska slovenska vrsta.

V kvalifikacijah bosta finalna nastopa najboljše četverice lovila tako Mitja Petkovšek na bradlji kot Sašo Bertoncelj na konju z ročaji.

Čeprav so si nastop med elito oziroma pravico do tekmovanja na A-pokalih glede na prvotna merila Mednarodne gimnastične zveze Fig prek lanskega svetovnega prvenstva oziroma sezone svetovnega pokala zagotovili le Petkovšek in Bertoncelj ter Teja Belak na preskoku, pa zasedba letos očitno ni več omejena le na svetovno elito, saj bodo na Kitajskem lahko nastopili tudi drugi telovadci.

Tako se bodo poleg že omenjene trojice - Belakova bo tekmovala tako na preskoku kot gredi - za čim višje uvrstitve borili še Alen Dimic, ki bo zaradi priprave mnogoboja za majsko evropsko prvenstvo nastopil kar na treh orodjih (konj, bradlja, drog), Rok Klavora (parter, preskok), Adela Šajn (gred, parter) in prvič letos tudi olimpijka Saša Golob (dvovišinska bradlja, parter).

"Tu smo že pet dni, tako da smo se že nekako privadili na drugo kulturo. Ker prvega s startnega seznama, Britanca Lewisa Smitha, zaradi poškodbe ni tukaj, bom moral v kvalifikacijah prvi na orodje. Ne vem, če bom lahko kaj taktiziral s težavnostjo sestave, saj če bo tu tudi svetovni prvak Madžar Krisztian Berki, bom moral že v kvalifikacijah tekmovati s težjo vajo," je povedal zmagovalec konja z ročaji na minulem svetovnem pokalu v Dohi, Bertoncelj.

"Sicer pa sama organizacija res ni na ravni svetovnega pokala. Tudi ni pošteno, da kitajski telovadci že ves čas trenirajo v tekmovalni dvorani, nas pa vozijo naokoli po nekih ogrevalnih. Tako pred uradnim treningom sploh še nismo preizkusili tekmovalnega orodja," je še dejal Škofjeločan.

Vsi kvalifikacijski boji bodo na sporedu v soboto, v nedeljo pa bodo sledili še finalni nastopi z le po štirimi najboljšimi na posameznem orodju.

Ne spreglejte