Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
19. 6. 2016,
14.47

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

kajak kanu Eva Terčelj Luka Božič Sašo Taljat

Nedelja, 19. 6. 2016, 14.47

6 let, 7 mesecev

Svetovni pokal, Pau

Taljat in Božič šesta, Terčeljeva osma

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Luka Božič Sašo Taljat | Foto Nina Jelenc

Foto: Nina Jelenc

Slovenski kanuistični dvojec Luka Božič/Sašo Taljat je na tekmi svetovnega pokala v Pauju osvojil šesto mesto. Primorca, ki sta dobila šest kazenskih sekund, sta za zmagovalcema, Francozoma Pierre-Antoinom Tillardom in Edernom Le Ruyetom, zaostala 7,21 sekunde.

Božič in Taljat, drugouvrščena z letošnjega evropskega prvenstva na Slovaškem, sta zadnjo tekmo pred olimpijskim nastopom končala na šestem mestu. Na progi sta naredila tri napake, ki so jima prinesle šest kazenskih sekund, brez dotikov pa bi končala na zmagovalnem odru.

"Škoda kazenskih sekund, ampak vse so bile posledica linij. Čolna nisva uspela tako držati, kot sva ga v polfinalu oziroma v petkovih kvalifikacijah, v finalu so nama tudi pojemale moči. Na koncu sva lahko zadovoljna z izkupičkom teh dveh svetovnih pokalov. S časom sva dokazala, da sva še zmeraj blizu oziroma celo pred najboljšimi. Zdaj se bo treba spočiti in trenirati za olimpijske igre," je po nastopu povedal Božič.

Ob Tillardu in Le Ruyetu sta se na stopničke uvrstila še Nemca Robert Behling in Thomas Becker, ki sta zaostala 0,42 sekunde, in Francoza Nicolas Scianimanico in Hugues Cailhol, ki sta zaostala 0,73 sekunde.

Niti približek tistemu, kar si je želela

V finalu med kajakašicami je veslala Eva Terčelj, ki je končala na osmem mestu, z enim dotikom je za zmagovalko, Francozinjo Marie-Zelio Lafonte, zaostala 7,18 sekunde. Slovakinja Jana Dukatova je bila druga z 2,43 sekunde zamude, Španka Maialen Chourraut pa tretja (+5,10). Terčeljeva je finalno preizkušnjo kajakašic zaključila razočarana, saj se ji nastop ni posrečil, med vožnjo je tudi zadela v skalo, kjer je izgubila nekaj dragocenega časa. Sprva je bila sicer deveta, a so Avstralki Jessici Fox po ogledu videoposnetka naknadno prisodili 50 kazenskih sekund, tako da je z zmagovalnega odra padla na zadnje mesto v finalu.

Eva Terčelj ni bila zadovoljna s svojo vožnjo. | Foto: Nina Jelenc Eva Terčelj ni bila zadovoljna s svojo vožnjo. Foto: Nina Jelenc

"S svojo vožnjo nisem zadovoljna. Že od začetka nisem našla pravega ravnotežja v čolnu. Eno kombinacijo sem nameravala odpeljati naravnost, pa sem jo morala reševati z obratom nazaj, potem se mi je težava pripetila še v srednjem delu, kjer sem se zataknila v skalo, imela sem tudi dotik. Vožnja ni bila niti približek tistemu, kar sem si želela. Zadovoljna sem sicer s tem, da še znam biti med najhitrejšimi, pridem v finale, kjer pa mi za zdaj še ne uspe zaključiti dneva in narediti rezultata. Zdaj sledi počitek, potem pa se bom pripravila na drugi del sezone," je povedala Terčeljeva.

Druga slovenska predstavnica v Pauju Ajda Novak je tekmovanje s štirimi dotiki končala v polfinalu na 23. mestu. Serija svetovnih pokalov se bo nadaljevala v začetku septembra s tekmama v Pragi in Tacnu (7.-11. september).

Ne spreglejte