Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Peter Kastelic

Ponedeljek,
19. 10. 2015,
16.56

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

slovenska odbojkarska reprezentanca Andrea Giani Kongresni trg Tine Urnaut

Ponedeljek, 19. 10. 2015, 16.56

6 let, 7 mesecev

"Takšni sprejemi vzbudijo ene lepših občutkov v karieri vsakega športnika" (foto)

Peter Kastelic

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Pozornost ljubiteljev športa je zadnje dni usmerjena v odbojko. Navijači so na svoj račun prišli tudi danes, ko so srebrne junake pričakali na letališču, sledil pa je sprejem v središču Ljubljane.

Slovenska odbojkarska reprezentanca, ki je v nedeljo osvojila srebro na evropskem prvenstvu, je doma. Po čustvenem sprejemu na letališču Jožeta Pučnika se je dogajanje preselilo v središče prestolnice, kjer je srebrne junake pričakalo nekaj sto navijačev, ki so dodobra napolnili Kongresni trg.

Evropsko prvenstvo leta 2019 v Stožicah?

Vsak član reprezentance si je zaslužil aplavz zbranih navijačev, največjega pa je seveda požel selektor Andrea Giani, ki je prispeval levji delež k zgodovinskemu uspehu. "Zelo sem srečen. Fantje so prijazni. Brez takšnih fantov bi bilo nemogoče priti v finale," je v angleškem jeziku povedal legendarni italijanski zvezdnik in se navijačem zahvalil za vso podporo. S pohvalami na račun navijačev niso skoparili niti igralci, ki so bili navdušeni nad sprejemom. "Zdaj šele dojemam, kaj nam je uspelo. Zahvalil bi se vsem, ki so omogočili, da smo dosegli, kar smo," je dejal kapetan Tine Urnaut in mikrofon potisnil v roke Mitje Gasparinija: "V veliko veselje mi je, ko vas vidim v takem številu. Nikoli si nisem mislil, da se bo kdaj kaj takega zgodilo. O tem sem le sanjal, zdaj pa so se sanje uresničile."

Zoran Janković, ki na takšnih sprejemih nikoli ne manjka, je obljubil, da bo evropsko prvenstvo leta 2019 potekalo v Ljubljani. V Stožicah seveda. Igralci ga bodo držali za besedo. "Kar je rekel, je rekel. Zdaj ni izgovorov," je dodal Urnaut, ki je izpostavil tri stvari, ki jih bo težko izbrisati iz spomina: "Prvič, nismo si predstavljali, da bomo stopili na stopničke. Drugič, nismo si predstavljali, da nas je doma podpiralo toliko navijačev, ki so nas počakali tudi na Brniku. In tretjič, nisem si znal predstavljati, koliko ljudi bo na sprejemu v Ljubljani, le upal sem, da jih bo čim več. To je res fenomenalno, eden lepših občutkov v karieri vsakega športnika."

Po uradnem delu, ko se je na odru tudi pelo in plesalo, so se odbojkarji pomešali med svoje navijače, prejemali čestitke, delili avtograme, najbolj priljubljeni pa so bili selfieji s telefoni. Spominskih fotografij z junaki je nastalo kar precej in marsikoga bodo večkrat spomnile na dan, ko so slovenski odbojkarji postali evropski podprvaki.

Ne spreglejte