Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
9. 6. 2019,
17.45

Osveženo pred

4 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01

Natisni članek

jadranje Žan Luka Zelko

Nedelja, 9. 6. 2019, 17.45

4 leta, 10 mesecev

svetovni pokal, marseille

Zelko tretji v Marseillu: To je dobra popotnica za svetovno prvenstvo! #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01
Žan Luka Zelko | Žan Luka Zelko je končal na tretjem mestu. | Foto Vid Ponikvar

Žan Luka Zelko je končal na tretjem mestu.

Foto: Vid Ponikvar

Slovenski jadralec Žan Luka Zelko je tekmo svetovnega pokala v Marseillu, ki je potekala v okrnjeni konkurenci, končal na tretjem mestu v olimpijskem razredu laser.

Finale svetovnega pokala se je končal z brezvetrjem, ki je organizatorje prisilil k odpovedi regate za medalje; Zelko je tako ostal na tretjem mestu, ki ga je imel po devetih preizkušnjah, za zmagovalcem Giovannijem Coccolutom iz Italije je zaostal tri točke.

Zelko je med zgolj sedmimi udeleženci v razredu laser s petega napredoval na tretje mesto, potem ko je predzadnji dan dvakrat zmagal in bil četrti. Coccoluto pa je takrat na drugo mesto potisnil Ryana Loja iz Singapurja, ki je pred tem vodil vse dni tekmovanja.

"Zelo zadovoljen sem, saj je to moja prva medalja v svetovnem pokalu, osvojil pa sem jo na prizorišču olimpijskih iger leta 2024. Občutki ta teden so bili mešani,  sploh v močnem vetru sem se malo lovil s svojo hitrostjo, ampak sem zadovoljen, saj mi je uspelo zmagati večino tekem, to pa je dobra popotnica za svetovno prvenstvo. Zdaj me čaka še sedem dni priprav na Gardskem jezeru, konec meseca pa potujemo na Japonsko na svetovno prvenstvo," je po bronu povedal Zelko.

Vodišek četrti

Na tekmi v Marseillu je nastopil tudi Toni Vodišek, ki je po 16 plovih in petem dnevu med 20 kajtarji ostal četrti. V zadnji regati za medalje je bil tretji, dobil pa jo je Francoz Nicolas Parlier, ki je bil tudi prepričljivi zmagovalec.

Najboljši slovenski jadralki zadnjega obdobja Tina Mrak in Veronika Macarol nista nastopili v Marseillu. Nastop sta izpustili zaradi priprav na tekmovanja na Japonskem, kjer ju avgusta čaka svetovno prvenstvo razreda 470, predolimpijska regata in za konec še uvodna tekma novega cikla svetovnega pokala.

Preberite še:

Toni Vodišek
Sportal Vodišek četrti, Zelko peti v Franciji
Toni Vodišek
Sportal Vodišek četrti, Zelko nazadoval na peto mesto po šestih regatah

 

Ne spreglejte