Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
1. 6. 2015,
7.39

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

kajak kanu spust

Ponedeljek, 1. 6. 2015, 7.39

8 let

Spustaši v Banjaluki za evropske naslove

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Slovenski kajakaši in kanuisti v disciplini spust se bodo med 3. in 7. junijem v Banjaluki merili za naslove evropskih prvakov in prvakinj.

Slovenijo bo zastopala številčna zasedba na čelu z večkratnim prvakom Nejcem Žnidarčičem, poleg njega pa še trije kajakaši, štirje kanuisti, dva dvojca in Ajda Novak v kajaku za ženske.

Reprezentanti so si sedeže v čolnih priborili na izbirni tekmi v Solkanu, po kateri so se odpravili še na priprave na Dunaj. Ekipo v moškem kajaku sestavljajo Nejc Žnidarčič, Vid Debeljak, Tim Kolar in Maks Frančeškin, v moškem kanuju Blaž Cof, Luka Žganjar, Peter Žnidaršič in Simon Hočevar, omenjena četverica bo nastopala še v dvojcih v postavah Žnidaršič/Žganjar in Hočevar/Cof, ter kajakašica Ajda Novak.

V klasičnem spustu v zadnjih letih sicer niso tako močni

"Letošnja sezona bo nekoliko obsežnejša. Evropska zveza je namreč uvedla tudi tri tekme evropskega pokala. Prvo smo imeli v Augsburgu, kjer so bili kajakaši zelo uspešni. Imamo tudi štiri tekme svetovnega pokala, evropsko prvenstvo v klasiki in šprintu – to je naša prva velika tekma, največje tekmovanje pa bo svetovno prvenstvo v šprintu konec junija na Dunaju, kjer prav tako pričakujem uspehe naših tekmovalcev. V klasičnem spustu v zadnjih letih sicer nismo tako močni, v šprintu, ki ima boljšo prihodnost, pa naši tekmovalci res izstopajo," je pred začetkom sezone povedal vodja ekipe za spust Srečko Masle.

Žnidarčič brani naslov evropskega prvaka

Naskok na vrh, tako na evropskem kot svetovnem prvenstvu, načrtujejo kajakaši. V ospredju bo znova Nejc Žnidarčič. "Branim naslov evropskega prvaka izpred dveh let, ko je bilo prvenstvo v Bovcu. V Banjaluki sem tekmoval dvakrat in tudi dvakrat zmagal, tako da imam na progo lepe spomine," je povedal najboljši slovenski spustaš. V tej sezoni si je že priveslal novi naslov državnega prvaka v šprintu, v klasičnem spustu pa je moral premoč priznati dvema reprezentančnima kolegoma.

Izzivov, ki jih junija ne bo manjkalo, se Žnidarčič veseli: "Letošnji junij bo zelo naporen, saj bomo imeli zelo zgoščene tekme. Tekme bodo praktično vsak tretji dan, a se bom vseeno poskušal udeležiti vseh, ker jih imamo že tako malo. Na svetovnem prvenstvu bom z ekipo branil zlato, sam pa sem bil drugi. Če bo šlo po načrtu, kot je šlo do zdaj, bodo prišli tudi rezultati, ker sem dobro pripravljen. Na začetku sezone sem imel nekaj zdravstvenih težav, ampak sem zdaj na tekmah videl, da ni bilo nič hudega. V Augsburgu sem v šprintu zmagal na obeh tekmah. V klasiki mi še ne gre tako dobro, ampak ko se bom spočil in pripravil, mislim, da bom tudi v klasičnem spustu prišel na višjo raven."

Ne spreglejte