SiolNET. Sportal Drugi športi
0,94

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Ema Kozin vs Claressa Shields

Spet zaplet pri dvoboju Kozinove, njen trener in menedžer besen kot ris

0,94

termometer

Ema Kozin
Ema Kozin in njen menedžer Rudolf Pavlin bosta morala na dvoboj s Claresso Shields počakati do prihodnjega leta. Foto: Vid Ponikvar

Najboljša slovenska boksarka Ema Kozin bo, kot kaže, morala na svoj naslednji dvoboj čakati malo dlje, kot je bilo sprva načrtovano. Težava ni pri njej, niti njeni zvezdniški ameriški tekmici Claressi Shields, pač pa pri Liamu Williamsu, britanskem boksarju, ki bi se moral v borbi večera 11. decembra v Cardiffu spopasti s Chrisom Eubankom mlajšim.

Williams je obnovil poškodbo rame, ki jo je staknil na aprilskem dvoboju z Demetriusom Andradejem, poročajo otoški mediji. Ker za sanacijo poškodbe naj ne bi potreboval operacije, pač pa le nekaj več časa, so dvoboj z Eubankom prestavili na prihodnje leto, na 29. januar. S tem se na ta datum premikajo tudi vsi preostali dvoboji, vezani na ta dogodek, vključno s spopadom Kozinove in Shieldsove.

Nespoštljiv odnos

"Sam sem to izvedel prek medijev, nihče nas ni uradno obvestil, zato kaj več niti ne morem povedati. Upam, da bo več jasno v prihodnjih dneh," je bil ob novici nezadovoljen Emin menedžer Rudolf Pavlin, jezen zaradi nespoštljivega odnosa promotorja boksarskega večera, na katerem se bo borila njegova varovanka. O tako pomembni spremembi bi morali biti obveščeni prvi, ne pa novico prebrati na spletu, meni Korošec. "Vsi so pred nami izvedeli za to, da ne govorim o tem, da je prestavitev dvoboja kršenje podpisane pogodne. To je popolno nespoštovanje," pravi.

V taboru Kozinove, ki se je že odlično pripravila na 11. december in je v življenjski formi, se bodo morali zdaj prilagoditi nekajtedenski zamudi, to pa je voda na mlin njeni nasprotnici Claressi Shields, ki bo imela nekaj več časa, da se posveti pripravam v svojem izvornem športu, ki ga je v zadnjih letih nekoliko zanemarila in se posvetila mešanim borilnim veščinam. "Seveda nam ta zamik povzroča težave, Emino formo smo skrbno tempirali na december, nenazadnje se na ta dvoboj zavzeto pripravlja že vse od februarja," še pravi Pavlin, a dodaja, da bo Kozinova odlično pripravljena tudi januarja. Je pa nov datum, 29. januar, še sporen, potrditi ga morajo tudi v taboru Ljubljančanke.  

Vstopnice že pošle

A tako Kozinova kot Shieldsova, obe še neporaženi v profesionalnem boksu, sta tukaj kolateralna škoda, njun spopad za naslove svetovne prvakinje v srednji kategoriji po različicah WBC, WBA, IBF in WBF bo namreč zadnja od borb pred glavnim dogodkom večera, britanskim spopadom srednje kategorije med Chrisom Eubankom mlajšim in Liamom Williamsom. Ta dva borca se že nekaj časa obmetavata z žaljivkami in dobro dvigujeta zanimanje za spopad v Veliki Britaniji. Vstopnice za dvoboj so tako že pošle, njuni navijači pa bodo morali počakati do konca januarja prihodnjega leta.

Kot tudi navijači Eme Kozin in Clarese Shields, na žalost.    

Preberite še:

Ema Kozin Sportal Na izzivanja po družbenih omrežjih se ne ozira, Američanki pa obljublja peklenski večer Claressa Shields Sportal "Mislim, da me bo Claressa podcenjevala. Kmalu bo videla, da me ne bi smela."

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin