Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
14. 11. 2017,
10.51

Osveženo pred

6 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

ragbi

Torek, 14. 11. 2017, 10.51

6 let, 5 mesecev

PRENOS NA PLANET 2

Spektakularna haka, zaradi katere bo vročica v Franciji #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15
Nova Zelandija ragbi | Foto Reuters

Foto: Reuters

Kar sta za nogomet Real Madrid in Barcelona ter za košarko Los Angeles Lakers in Boston Celtics, je v svetu ragbija reprezentanca Nove Zelandije, ki jo poznamo tudi pod vzdevkom All Blacks. Črni dresi v kombinacji z ovalno žogo posodabljajo popolnost, lepoto in izjemnost v igri, ki jo v 120 državah po vsem svetu igra več kot šest milijonov igralcev.

In reprezentanca v igri, v kateri si nasproti stoji po 15 mož na vsaki strani, se bo nocoj ob 18.45 z neposrednim prenosom na Planet 2 drugič v štirih dneh pomerila s Francijo. Tekma bo v Lyonu pred 60 tisoč gledalci. V sobotnem obračunu teh dveh reprezentanc v Parizu na Stade de France so bili pričakovano boljši Novozelandci, ki so slavili z 38:18 in še na 11. na zaporedni medsebojni tekmi ostali neporaženi.

Gre za enega od serije tradicionalnih jesenskih prijateljskih obračunov med najboljšimi reprezentancami na svetu. Te se že pripravljajo na svetovno prvenstvo, ki ga bo leta 2019 gostila Japonska in bo prvič potekalo v Aziji. Naslov prvaka bodo branili prav All Blacks, ki so bili najboljši na svetu trikrat, največkrat med vsemi (v letih 1987, 2011 in 2015). Čeprav so Francozi na svetovni lestvici trenutno na osmem mestu, pa prav obračuni med All Blacks in galskimi petelini v svetu ragbija veljajo za ene najbolj spektakularnih.

Spektakularen bo tudi uvod v tekmo v Lyonu, saj bodo tik pred njenim začetkom novozelandski ragbijsti izvedli znamenito hako, maorski bojni ples.

Ragbi je eden najbolj priljubljenih športov na svetu, milijone privržencev ima predvsem na britanskem otočju, v Franciji in državah na južni polobli (Nova Zelandija, Avstralija, Južna Afrika in Argentina).

Tekmo bodo komentirali Matej Podgoršek, Damjan Medica in strokovni komentator Peter Kavčič, dolgoletni član slovenske ragbijske reprezentance.

Ne spreglejte