SiolNET. Sportal Drugi športi
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Španke tesno ugnale Slovenke

2

termometer

Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca je izgubila še drugo srečanje na turnirju drugega kroga kvalifikacij za nastop na svetovnem prvenstvu.

Selektor Tilen Kozamernik je bil današnje srečanje zaradi poškodbe Anje Zdovc prisiljen začeti v nekoliko drugačni postavi kot prvi dve tekmi turnirja drugega kroga za nastop na svetovnem prvenstvu. V prvi postavi je tako zaigrala tudi Marina Cvetanovič, ki se je izkazala že v prvem nizu, svoje pa so dodale tudi ostale igralke, ki so se očitno uspele pobrati po včerajšnjem porazu. Naše so že ob prvem tehničnem odmoru vodile (8:5), nato sicer z nekaj lastnimi napakami dovolile, da so Španke izenačile na 9. točki, vendar potem znova z dobrimi servisi in igro v bloku občutno povedle. Pri 21:11 je že kazalo, da bodo izbranke Tilna Kozamernika niz gladko dobile, a je bil to račun brez krčmarja. Nekaj lastnih napak in dva uspešno zaključena napada Špank sta prisilila Kozamernika k prve pol minute odmora pri rezultatu 23:17. Dekleta so se zbrala, Tina Lipicer Samec je priborila prvo zaključno žogo, ki je naše niso izkoristile, so pa zato uspele izkoristiti drugo, potem ko je Sonja Borovinšek uspešno zaključila napad za 25:19.

Začetek drugega niza je pripadel Špankam, ki so vodile vse do izenačenja na 15. točki. Mrtvi tek so prve prekinile naše in z dobrimi akcijami, ki jih je zaključevala Katja Jontes povedle z 21:19. V zaključku niza je dobro igrala tudi Tina Lipicer Samec, vendar so se Španke vrnile v igro z uspešno izpeljanim napadom ter nato še dvema točkama iz začetnega udarca. Kozamernik je pri 23:23 reagiral s time-outom, a očitno prepozno. Odličen servis Arande, zaradi katerega naše niso mogle uspešno realizirati napada, je Špankam prinesel prvo zaključno žogo, ki jo je izničila odlična Tina Lipicer Samec. Toda nasprotnice druge ponujene priložnosti niso izpustile iz rok, z blokom Fernandezove so niz dobile s 26:24 in izenačile na 1:1.

Španke so uvodno vodstvo naših v tretjem nizu s 3:0 hitro izničile in preobrnile rezultat, tako da so slovenske odbojkarice kar nekaj časa lovile zaostanek. Po izenačenju na 10. točki pa je znova zablestela Tina Lipicer Samec, ki točk ni prispevala le z napadi, pač pa tudi z blokom. Slovenska reprezentanca je v zaključek niza odšla s tremi točkami prednosti in čeprav je selektor španske reprezentance Vermeulen dvakrat vzel po pol minute odmora, nasprotnice niso uspele pripraviti še enega preobrata. V naši vrsti je ponujeno priložnost izkoristila tudi Vesna Vardič, ki je zamenjala Majo Guštin in v igri ostala tudi v nadaljevanju tekme, naše pa so prek Sonje Borovinšek izkoristile že prvo zaključno žogo in tretji niz dobile s 25:21.

Španke, ki bodo konec septembra nastopile tudi na evropskem prvenstvu na Poljskem, kamor se našim žal ni uspelo uvrstiti, so v četrtem nizu znova zagrozile in napovedale ogorčen boj za zmago. Povedle so s 6:2, našim pa ni pomagal niti odmor, ki ga je vzel selektor Kozamernik. Naše sicer niso igrale tako slabo, kot je morda kazal rezultat, pač pa so Španke zaigrale precej bolje kot na začetku tekme. Pri vodstvu Špank s 14:10 je namesto Cvetanovičeve v igro vstopila Monika Potokar, a tudi to ni prineslo preobrata, zato se je pri 20:14 na igrišče vrnila Cvetanovičeva. Španke so 4. niz prepričljivo dobile s 25:15. Tudi v odločilnem nizu so bile Španke boljše, naše niso bile najbolj natančne pri zaključevanju napadov, nasprotnice pa so izkoristile tudi prvo zaključno žogo in zmagale s 15:8 ter se tako veselile svoje druge zmage na tem turnirju.

Prva današnja tekma med Francijo in Finsko se je končala z zmago domačink s 3:1. Naše bodo jutri proste, v nedeljo pa se bodo pomerile še z Grkinjami.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin