Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
10. 3. 2017,
14.42

Osveženo pred

7 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Živa Dvoršak

Petek, 10. 3. 2017, 14.42

7 let, 1 mesec

EP, Maribor, strelstvo

Snježana Pejčić in Christian Reitz zlata v Mariboru, Živa Dvoršak brez finala

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Živa Dvoršak | Foto Stanko Gruden, STA

Foto: Stanko Gruden, STA

Hrvatica Snježana Pejčić in Nemec Christian Reitz sta danes osvojila kolajni najbolj žlahtnega leska na evropskem prvenstvu z zračnim orožjem v Mariboru.

Hrvatica Snježana Pejčić je v finalu z zračno puško zadela 249,1 kroga, kar je nov evropski rekord. Za njo sta se uvrstili Danka Stine Nielsen (247,8) in Rusinja Daria Vdovina (224,1).

Avstrijec do zmage z novim evropskim in svetovnim rekordom

Na moški finalni preizkušnji z zračno pištolo je smetano pobral Christian Reitz, ob tem pa postavil tudi nov svetovni in evropski rekord, ki od danes znaša 241,6 kroga. Drugi je bil Srb Damir Mikec (241,4), tretji pa Turek Ismail Keles (220,7).

Dvoršakova najboljša Slovenka, a brez finala

Na današnji ženski preizkušnji je bila najboljša Slovenka Živa Dvoršak, ki je zasedla 18. mesto (414,5). Sonja Benčina je s 413,1 kroga zasedla 34., Urška Kuharič pa s 412,6 kroga 39. mesto. Slovenske strelke so na ekipni tekmi zasedle deseto mesto, potem ko so zadele 1240,2 kroga. Slavile so Rusinje (1251,5) pred Hrvaticami (1245,3) in Čehinjami (1244,2).

Dvoršakovo pokopal uvod

Dvoršakovo je pokopal zelo slab uvod v preizkušnjo. V prvem strelu je zadela zgolj 9,2, v tretjem pa 9,5 kroga, tako da je potrebovala veliko energije in volje za nadaljevanje tekme, ki jo je na koncu vendarle izpeljala in se zavihtela med najboljšo dvajseterico.

"Ne glede na treninge, priprave, izkušnje in vero v lastne sposobnosti včasih telo odreagira čisto po svoje, kar se mi je zgodilo na današnji tekmi. Tokrat je bilo na začetku preprosto prisotno preveč treme, glava je sicer delovala, telo pa ne. Današnja tekma se mi ni izšla po željah, uvodni trije streli so bili odločilni in se jih v nadaljevanju preprosto ni več dalo nadomestiti," je po tekmi dejala Dvoršakova, ki je podobno izkušnjo doživela že pred leti v Münchnu, ko je za prvi strel potrebovala kar osem minut.

Benčina v zlati sredini, Kuharičeva brez pravih občutkov

Novinka v slovenski reprezentanci Sonja Benčina je spodbudno začela današnjo preizkušnjo v centru Draš, na koncu pa se uvrstila v zlato sredino.

"Na začetku sem se počutila zelo dobro, tukajšnje strelišče je optimalno pripravljeno. Po dobrem uvodu sem imela nekaj tehničnih težav, zaradi tega mi je malce padla tudi zbranost, kombinacija vsega skupaj pa nato prinese tudi slabši izid," je dejala Sonja Benčina, medtem ko je Urška Kuharič dodala: "Pričakovanja so bila visoka, z izidom pa nisem zadovoljna. Z veseljem bi šla ponovno na strelsko črto in skušala odpraviti svoje napake. V zadnjem tednu sem se na treningih precej borila in iskala prave občutke. Danes se mi ni izšlo, a gremo naprej."

Na moški tekmi z zračno pištolo je Kevin Venta s 572 krogi zasedel 38. mesto. Sašo Stojak je s 562 krogi osvojil 62., Blaž Kunšek pa s 560 krogi 66. mesto. Slovenija je ekipno tekmo s 1694 krogi končala na 13. mestu. Zmagala je Rusija s 1734, druga je bila Ukrajina s 1728, tretja pa Srbija s 1727 krogi.

Ne spreglejte