Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
21. 5. 2024,
16.47

Osveženo pred

2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,06
Veslaška zveza Slovenije Isak Žvegelj Nina Kostanjšek

Natisni članek

Torek, 21. 5. 2024, 16.47

2 meseca

Olimpijske kvalifikacije v Luzernu (veslanje)

Slovensko veslanje vendarle na OI v Parizu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,06
Nina Kostanjšek | Nina Kostanjšek je nedavno v Luzernu zaostala za dvema tekmicama. | Foto Vid Ponikvar/Sportida

Nina Kostanjšek je nedavno v Luzernu zaostala za dvema tekmicama.

Foto: Vid Ponikvar/Sportida

Slovenska veslača Nina Kostanjšek in Isak Žvegelj se na olimpijskih kvalifikacijah v Luzernu nista neposredno uvrstila na olimpijske igre v Parizu. Z Veslaške zveze Slovenije pa so sporočili, da bo Slovenija imela eno kvoto na igrah, dokončna odločitev o tem, kdo bo šel v Pariz, pa bo znana v začetku junija.

Nina Kostanjšek
Sportal Uspešen začetek slovenskih čolnov v zadnjem lovu na OI

V Luzernu je bila neposredni uvrstitvi v Pariz najbližja Nina Kostanjšek, ki je v finalu skifistk zasedla tretje mesto, neposredno pa sta se na igre prebili dve tekmovalki. Ti sta s prepričljivo prednostjo bili Španka Virginia Diaz Rivas in Švicarka Aurelia-Maxima Katharina Janzen. Ostale tekmice pa je Izolanka prehitela.

"Vedela sem, da bo konkurenca močna. A že prvo tekmo sem odpeljala dobro, prek polfinala pa prišla v finale. Morda mi danes ni šlo tako dobro kot na prvih dveh tekmah. Vesela sem vseeno. Zelo sem blizu uvrstitvi na igre, kar pa ni v mojih rokah, zato čakam na dokončno odločitev," je po tekmi povedala Kostanjšek.

Isak Žvegelj je v Švici osvojil deveto mesto. | Foto: Vid Ponikvar Isak Žvegelj je v Švici osvojil deveto mesto. Foto: Vid Ponikvar

Isak Žvegelj je v finalu B zasedel tretje mesto, skupno pa deveto. "Tekmo sem izpeljal dobro, naredil pa, kar lahko. Bilo je zahtevno s četrtfinalom in polfinalom. Zdaj smo med državami, ki mesta na igrah še nimajo, in čakamo. Veselim se naslednjih tekem, pa kakršni koli izzivi že bodo," pa je po tekmi na Rdečem jezeru dodal Žvegelj.

Ne spreglejte