SiolNET. Sportal Drugi športi
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Slovenskim odbojkarjem turnir v Makedoniji

4

termometer

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je s še tretjo zmago zaključila turnir v Makedoniji. Na zadnji tekmi so izbranci Gregorja Hribarja s 3:2 premagali gostitelje turnirja.

S to zmago so slovenski odbojkarji tudi osvojili turnir "Trofej Makedonije 2009".

Zadnje srečanje v Makedoniji je selektor Hribar znova moral začeti z Alenom Pajenkom kot korektorjem, v začetni postavi pa so bili še podajalec Dejan Vinčič, blokerja Damir Šabec in Matej Vidič, sprejemalca Jan Planinc in Andrej Flajs ter libero Miha Plot. "Srečanje smo izredno dobro začeli, pravzaprav so me fantje z dobro igro celo nekoliko presenetili. Čeprav njihovi začetni udarci niso bili tako nevarni kot smo si želeli, pa so zelo dobro odigrali v bloku in tako dosegali točke. Po dobljenih prvih dveh nizih in vodstvu s 6:1 v tretjem pa je naša igra precej padla. Napravili smo preveč napak pri sprejemu začetnih udarcev in Makedonci so to znali izkoristiti. V četrtem nizu sem zato v polje namesto Jana Planinca poslal Tineta Urnauta in srečanje smo v nadaljevanju obrnili v svojo korist, zmagali ter tako tudi osvojili prvo mesto na turnirju," je po tekmi povedal selektor Gregor Hribar. Najučinkovitejši v slovenskem dresu je bil Alen Pajenk z 20. točkami. Andrej Flajs jih je prispeval 18, Damir Šabec 16, Matej Vidič 14, Jan Planinc jih je dodal sedem, po dve pa sta v svojo statistiko vpisala še Tine Urnaut in Dejan Vinčič.

Selektor je podal tudi končno oceno turnirja, na katerem je Slovenija osvojila prvo mesto. V slovenskem taboru so zadovoljni s končno uvrstitvijo, po vseh težavah s poškodbami pa je tudi končna ocena selektorja Hribarja večinoma pozitivna: "Na tem turnirju smo se soočili s težavo, saj smo zaradi poškodb ostali brez korektorja in je zato Alen Pajenk na tem položaju zaigral po sili razmer. Turnir nam je tako prinesel novo izkušnjo, kako odreagirati v takih primerih. O igri reprezentance pa bi dejal, da smo igrali premalo agresivno, zmage bi bile lahko bolj gladke, tako pa smo na vseh treh srečanjih morali odigrati pet nizov. Dve od teh reprezentanc, ki sta igrali tukaj, bosta nastopili tudi na sredozemskih igrah in ta turnir nam je pokazal, da z njimi lahko igramo. Zaradi vseh težav smo ves čas tekmovanja iskali prvo postavo, verjamem pa, da se bo s povratkom Vida Jakopina in Alena Šketa - vse kaže, da naj bi bil vendarle nared za sredozemske igre - stanje obrnilo na bolje. Žal pa v Pescaro z nami ne bo odpotoval bloker Matevž Kamnik, ki je sicer dobro odigral prvo tekmo tu v Makedoniji, vendar so se pri njem znova pojavile težave s poškodbo. Sredozemske igre so blizu, tako da velikih sprememb v ekipi za zdaj niti ne moremo narediti, vsekakor pa bo do določenih sprememb prišlo pred tretjim krogom kvalifikacij za nastop na svetovnem prvenstvu."

Slovensko reprezentanco čakajo kmalu nastopi na sredozemskih igrah v Pescari.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin