Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Nedelja,
24. 8. 2014,
22.26

Osveženo pred

5 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

odbojka Jože Časar Eva Mori Tijana Bošković

Nedelja, 24. 8. 2014, 22.26

5 let, 4 mesece

Slovenski selektor zabrusil Srbiji: Še se bomo srečali

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Slovenske odbojkarske junakinje so se borile do zadnjega atoma moči, a v finalu evropskega prvenstva to ni bilo dovolj za zlato medaljo. Kljub temu prevelikega razočaranja po tekmi ni bilo.

"Iskrene čestitke srbski reprezentanci, ki je igrala odlično, vendar sem prepričan, da se bomo v prihodnosti še srečali. Nekaj nepotrebnih napak v petem nizu nas je stalo naslova evropskih prvakinj. Kljub temu si nimamo česa očitati, ponosen sem na svojo ekipo," je nekaj misli takoj po finalu strnil slovenski selektor, Jože Časar, ki je svojimi varovankami spisal zgodovino in prišel do rezultata, ki ga bo zelo težko ponoviti.

Še nekoliko več razloga za veselje je bilo v srbskem taboru, ki so b nizih že zaostajale z 1:2, a so se vrnile in na koncu upravičile vlogo favoritinj. "Svojim igralkam lahko samo čestitam. Nanje sem resnično lahko ponosna, čeprav so bile med igro bolj nervozne kot običajno. Slovenija je vso tekmo zelo dobro izvajala začetne udarce in odlično igrala v obrambi, zato je bilo težko prihajati do točk. Svoje igralke sem skušala prepričati, da se osredotočijo na svojo igro in da ves čas igrajo disciplinirano. Med tekmo smo imeli nekaj težav s sprejemom, vendar se nam na koncu to ni maščevalo," pa je po zmagoslavju povedala selektorica srbske reprezentance, Marijana Boričić.

Slovenska kapetanka ponosna na soigralke

Svoje misli po finalu sta strnili tudi obe kapetanki, ki sta tudi obe pristali v idealni postavi prvenstva. "Srbija je bila nocoj boljša in zasluženo zmagala. Odločilni peti niz nismo začele tako, kot smo si želele, a to gre pripisati nervozi, saj še nikoli nismo bile v taki situaciji. Tudi drugo mesto je odlično, ponosna sem na punce," je povedala Eva Mori.

Kaj pa je po finalu izjavila njena stanovska kolegica pri Srbiji, tudi MVP turnirja, Tijana Bošković: "Težko je opisati z besedami, kako se počutimo v tem trenutku. To je sploh prva zlata medalja za Srbijo v ženskih mladinskih selekcijah. Tudi po vodstvu Slovenije, smo še vedno verjele in zaupale v svoje sposobnostim. To je bil tudi ključ do preobrata in končne zmage."

Ne spreglejte