Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
15. 5. 2009,
16.09

Osveženo pred

8 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Petek, 15. 5. 2009, 16.09

8 let, 2 meseca

Slovenski ritmičarki pred težko nalogo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Slovenski telovadki Mojca Rode in Tjaša Šeme sta danes na 25. evropskem prvenstvu v Bakuju opravili polovico dela, saj sta predstavili vsaka po dve vaji.

Ekipno sta Slovenki po prvem dnevu na 19. mestu, zato ju v soboto čaka veliko dela, če želita obdržati skupino B. Pričakovano so v vodstvu Rusinje pred Ukrajinkami in Azerbajdžankami.

Slovenske nastope je danes v azerbajdžanski prestolnici odprla 22-letna Šemetova, ki se je predstavila z obročem (21,825) in trakom (21,95). Prvi dan je nastopila bolje od izkušenejše reprezentančne kolegice Rodetove, saj je zbrala zbrala 43,775 točke in je po polovici na 30. mestu, medtem ko je Rodetova s 43,1 točke dve mesti za njo. Sicer je Šemetova v obeh vajah naredila nekaj napak. Slabše se je prvi dan odrezala Rodetova, ki je imela pri vaji z žogo veliko smole in je naredila kar nekaj napak (20,4), nato pa se je precej bolje predstavila še s kolebnico (22,7), tako da je skupaj na 32. mestu.

A v slovenskem taboru pričakujejo in si želijo, da bi Rodetova, sicer najstarejša telovadka na letošnjem prvenstvu stare celine, ki bo junija bo dopolnila 26 let, v soboto, ko bo nastopila s trakom in obročem, precej popravila svojo uvrstitev.

"Škoda je nepotrebnih napak"

"Za Tjašo lahko rečem, da sicer ni nastopila povsem brez napak, a je dobro opravila svoje delo in z nastopi upravičila pričakovanja. Škoda je teh nekaj nepotrebnih napak in upam, da bo jutri z žogo in kolebnico nastopila še bolje. Medtem pa se je Mojci njena prva vaja letošnjega prvenstva, vaja z žogo, povsem ponesrečila, a nato je dobro nastopila s kolebnico. Jutri jo čakata še dva nastopa in upam, da bo telovadila bolje," je iz Bakuja sporočila vodja slovenske delegacije, Lena Salavjova.

Zato pa na vrhu po prvem dnevu ni nobenih presenečenj. V vodstvu je Rusija (110,66 točke) na čelu z olimpijsko prvakinjo Ženjo Kanajevo, na drugem mestu je Ukrajina (106,2), kjer ekipo vodi svetovna prvakinja Ana Besonova, prednost domačega terena pa so odlično izkoristile Azerbajdžanke (104,475), ki so po polovici tekmovanja na tretjem mestu. Slovenija (86,875) je na 19. mestu.

Ne spreglejte