Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
2. 12. 2012,
15.41

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Nedelja, 2. 12. 2012, 15.41

8 let

Slovenski padalci iz serije v serijo po lestvici navzgor

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slovenski padalci na svetovnem prvenstvu v Dubaju nastopajo odlično. V skokih na cilj si po polovici tekmovanja delijo vodstvo z Madžari.

Potem ko so imeli prireditelji prvenstva v četrtek in petek nekaj težav z vremenom (premočan veter in dež), so v soboto in nedeljo močno zasukali rokave in tudi s pomočjo skorajda idealnih vremenskih razmer pod streho spravili že skoraj polovico skokov v vseh 27 disciplinah. V štirih nastopajo tudi slovenski padalci, ki so bili po uvodnih dveh dnevih dokaj nejevoljni, sobota in nedelja pa sta v slovenski tabor prinesla precej zadovoljstva.

Slovenci so po polovici tekmovanja najbolj zadovoljni s paradno disciplino skoki na cilj. Po precej neposrečenem nastopu v prvi seriji, ko so Roman Karun, Uroš Ban, Senad Salklič, Borut Erjavec in Domen Vodišek precej zaostali za tekmeci, so bili njihovi skoki v serijah dve, tri in štiri od predvidenih osmih na zelo visokem nivoju. Odlično skakanje jim je tako prineslo vodstvo po štirih serijah, ki ga delijo z Madžari, toda za kakršnokoli veselje je še veliko prezgodaj, kajti odločilni del svetovnega prvenstva šele prihaja.

Poleg ekipe, ki je v vodstvu, je po štirih serijah skokov na cilj lahko zelo zadovoljen tudi Domen Vodišek, ki vodi v posamični konkurenci med moškimi in je edini brez kazenskega centimetra, z le enim centimetrom po treh serijah pa je na vrhu tudi Maja Sajovic, ki si prvo mesto deli s še tremi tekmovalkami.

Za odtenek slabše od pričakovanj gre ekipi v skupinskih likovnih skokih v postavi Aljaž Mavrič, Zoran Tiegl, Tomaž Hrast, Kaja Kocjan in Jure Cotič, ki je po petih serijah na 30. mestu, svoje vtise pred zadnjimi tremi serijami pa je strnil Zoran Tiegl: "Če sem povsem iskren, smo pričakovali nekoliko boljši rezultat, zato prav zadovoljni s trenutnim dosežkom nismo, a je treba tudi vedeti, da so tudi sodniki na svetovnih prvenstvih precej bolj strogi, zato je naš rezultat nekoliko slabši. Do konca prvenstva so nam ostali še trije skoki, v katerih želimo izboljšati najboljši dosežek posamezne serije (13 točk, op. p.)."

Tudi ekipa v svobodnem letu, Marko Ferlan, Sašo Oštir in Uroš Špindler želi izboljšati trenutni rezultat, ki jih uvršča na trenutno predzadnje mesto.

Svetovno prvenstvo se nadaljuje jutri, iz dneva v dan pa bo vse bolj napeto, saj so padalci in številni obiskovalci prvenstva v napetem pričakovanju končnega razpleta.

Ne spreglejte